REVIEW: Ladies Decision – Not Otherwise Specified

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

ladies-decision

“Een rockband uit Utrecht, bestaande alleen uit vrouwen”, staat er op de FaceBook pagina van Ladies Decision, een rockband uit Utrecht, bestaande alleen uit vrouwen. Die bijzin in de omschrijving lijkt een beetje de indruk te wekken dat we hier te maken hebben met een feministische rockgroep à la Pussy Riot, die is gekomen om flink wat aars te trappen in de Nederlandse muziekscene.

Deels waar. Die hele feministische denkbeelden zijn misschien wat overdreven, maar een frisse toevoeging aan het muzikale aanbod van Nederland is het zeker. Het gloednieuwe album Not Otherwise Specified werd op 11 januari gelanceerd, waarmee het vijftal dames een hele degelijke en veelzijdige plaat afleverden. Helaas was dat ook de laatste dag van zangeres Nicky Stouwdam, die vanaf toen zou worden vervangen door Leslie Weiss. Het album telt dertien nummers over mannen, vrouwen en bacon kisses, en laat goed zien wat de band kan, en ook vooral doet.

Opener Get Rid Of You zet al goed de brutale toon, goedlopende gitaarriffs en de sterke stem van Nicky. Rock hebben de dames prima hun vingers, maar de iets rustigere nummers spelen ook een mooie rol. De tracks Convertible (waar de dames het op autoraampjes gemunt hebben) en For You geven Not Otherwise Specified net dat beetje extra. De meer dan prima basis wordt onder andere gelegd door snoeiharde Light Up en Take Me Away, waar het bassloopje al net zo aantrekkelijk is als de vrouw die het instrument in haar handen heeft. De vele classic rock invloeden sluiten goed aan bij de stoere en strakke stijl van Ladies Decision. Toch worden de teugels een beetje losgelaten bij het swingende Second Secret en het ronduit aparte (en eigenlijk best informatieve) Peanuts.

Ladies Decision verkent op Not Otherwise Specified veel verschillende takken van rock, van classic naar punk (Andrea) en 3 Doors Down-achtige intro’s in This Is Life. Niet alles klinkt even goed, de nummers Love Of My Life en Dirt zijn net wat minder, en blijven ook niet lekker hangen. Ook mag hier en daar mag een arrangement net wat voller. Maar na bijna drie kwartier luisteren is het wel duidelijk dat deze dames het rockgenre zich helemaal eigen hebben gemaakt, en hele fraaie voetsporen in de Nederlandse rockscene achterlaten.

Luister van Not Otherwise Specified:

  • Convertible
  • Take Me Away
  • Light Up
  • For You

Abonneer je op de LLUID Spotify Playlist om direct te luisteren!

Of lees dit