REVIEW: Lady Antebellum – 747

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

Door: Sharon van der Werf

Tijd voor een beetje country op LLUID, en dat krijgen we met het nieuwe album van Lady Antebellum zeker voor elkaar. De countryband kennen we van het nummer Need You Now, dat in 2010 op ieders mobiel stond. Hun vijfde album 747 kwam uit op 30 september.

Lady Antebellum is een countryband uit het country-walhalla Nashville, Tennessee. De band heeft al talloze prijzen op haar naam staan, maar wist in Europa na Need You Now niet echt meer door te breken. Tijd om daar met het album 747 verandering in te brengen, want er heeft zeker een switch van muziek plaats gevonden tussen het vierde en vijfde album van de band. Voorgaande albums bestonden vooral uit zware ballads en typische countrynummers, terwijl 747 zich een meer uptempo image aanmeet. De zang wordt verzorgd door Hillary Scott en Charles Kelley, en Dace Haywood neemt de gitaar en piano voor zijn rekening.

Het album knalt lekker binnen met het nummer Long Stretch Of Love. Heerlijk spel van de elektrische gitaar maakt het een dynamisch nummer dat je lekker makkelijk mee kunt zingen. Een perfecte opening ook voor een concert. Ook het nummer Bartender staat op de cd, ook al is dit nummer al in mei dit jaar gereleased. Dit was het eerste nummer waar Lady Antebellum echt uit hun zware-pianoliedjes-comfortzone kwam. Ook een lekker nummer, niets op aan te merken. Nog één highlight van het album is zeker Damn You Seventeen. Dit rustige nummer typeert de storytelling waar de band zo goed in is, en is een sterke tegenhanger voor de meer uptempo nummers.

Fans van Lady Antebellum kunnen binnenkort een aankondiging van een nieuwe tour verwachten, want de band is zeker van plan weer te gaan touren. Op de website van Rolling Stone Country zegt leadzangeres Hillary: ‘Right now, we’re just in the brainstorming process of what the next tour could be, with all these new songs. That’s one of the most exciting things. We can sit around a table and talk about how we can continue to make our live show better.’ In de gaten houden dus, want met het succes van onder andere de Common Linnets denk ik dat Lady Antebellum ook best wel eens in Nederland door kan breken.

Luister van 747:

  • Freestyle
  • Damn You Seventeen
  • 747
  • Just A Girl

Abonneer je op de LLUID Spotify Playlist om direct te luisteren!

Of lees dit