REVIEW: Linde Nijland – I Am Here

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

1970481_10152257445727884_688101781_n

Door: Jan Smit

I Am Here van Linde Nijland (ex-Ygdrassil) bied je ruim drie kwartier folkmuziek met een mystieke ondertoon. Het album bevat zeven eigen composities en zes uitvoeringen van nummers die door anderen zijn geschreven. Linde Nijland heeft ervoor gekozen een cd uit te brengen die een rustige sfeer ademt en volledig bestaat uit de combinatie van haar vocals en een prima muzikale begeleiding die gedomineerd wordt door akoestisch gitaar, maar waarin ruimte is gemaakt voor o.a. cello, banjo, bas, accordeon en viool. Lindes stemgeluid is licht en breekbaar; de nummers op het album liggen gemakkelijk in het gehoor. Dat is misschien de reden dat na het beluisteren van de cd het gevoel kan blijven hangen dat je iets mist. De songs zouden baat hebben gehad bij meer diepte in de vocals en bij meer spanning in de opbouw en ontwikkeling van de nummers. Dat neemt niet weg dat deze cd een lekker luisteralbum bevat met een mooie verzameling folksongs.

De eigen composities van Linde steken gunstig af bij de covers die voor deze cd zijn gekozen. Van de eigen composities springen de volgende eruit:

Bye, Bye Diddledy – Dye: heeft door banjo en viool een plezierige country-uitstraling;
Will I Ever Learn: is een lekker lopend nummer waarin Lindes vocale vaardigheden goed tot uitdrukking komen;

I Am Here: gevoelig nummer met een mooie rol voor de accordeon;

Sun and Moon: mooi nummer met goed klinkende combinatie van gitaar, viool en banjo.

Van de covers is de intrigerende ballade Ocean Gypsy zeker het beluisteren waard. Hoewel Dialogue (mooie cello-ondersteuning) en het country-achtige Pack up your Sorrows fijne nummers zijn, ontbreekt er een ontwikkeling naar een hoger spanningsniveau in deze songs.

Luister van I Am Here:

  • Ocean Gypsy
  • Will I Ever Learn
  • I Am Here
  • Sun And Moon

Abonneer je op de LLUID Spotify Playlist om direct te luisteren!

Of lees dit