REVIEW: Linkin Park – Living Things

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

Linkin_Park_-_Living_Things

Living Things is alweer het vijfde album van Linkin Park, dat ondere andere wereldhits scoorde met What I’ve Done en Numb. Nu vind ik Linkin Park een band die altijd zijn eigen ding doet, zich niets aantrekt van wat de rest van de gehele muziekindistrie doet. De nummers doen altijd rauw, maar toch verzorgd aan. De stem van zanger Chester Bennington blaast je de ene keer van je stoel en de andere keer zingt hij melodieus en zuiver, waardoor het eigenlijk altijd weer een raadsel blijft wat voor sfeer de zang aan het nummer geeft. Een ander pluspunt is dat de rapkunsten van Mike Shinoda bij allebei de types zang passen, waardoor het meestal de muziek meerdere dimensies geeft.

Over het album zelf; Living Things verschilt in een aantal opzichten van haar voorganger A Thousand Suns (2010). Het eerste wat opvalt is de politieke invloed in het album. Waar op A Thousand Suns stukjes van speeches van Oppenheimer, Savio en Martin Luther King langskwamen, is hier op Living Things geen sprake van. Ook doen de nummers op A Thousand Suns wat softer aan dan de rest van het repetoire van Linkin Park, en ben ik blij te kunnen zeggen da Linkin Park met Living Things weer doen waar ze goed in zijn, namelijk keihard rocken. Een kleine verandering is wel dat er in veel nummers volop gebruik wordt gemaakt van computers, draaitafels en al wat dan niet waar Linkin Park’s huis-DJ Joe Hahn ongelooflijk goed in is. Dit zorgt gek genoeg voor muzikaal steengoeie nummers die door de elektronische twist lang zullen blijven hangen.

Op Living Things klinken de nummers compleet, vooral niet ‘overdone’, en vooral heel prettig. Het enige minpuntje is dat het album tot vlak voor het einde een beetje lijkt in te kakken. De nummers klinken lang niet zo energiek meer en met het laatste nummer Powerless is in principe genoeg gezegd. Living Things is in geen geval een slecht album, de echte fans zullen met volle teugen genieten van dit album, want Linkin Park lijkt weer terug bij hun oude stijl, gewapend met draaitafels en al.

Luister van Living Things:

  • Lost In The Echo
  • Burn It Down
  • Lies Greed Misery
  • Castle Of Glass

Of lees dit