LLUISTEREN! 8 x Metropolis-voorpret

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

Als je wil weten hoe de festival line-up’s er over vijf jaar uitzien, moet je op 8 juli zeker even langs het Rotterdamse Zuiderpark gaan. Op het Metropolis Festival zie je op de stages (naast klauwen vol helden van nu) ook de nieuwkomers die binnenkort ongetwijfeld op menig festivalposter staan. In de afgelopen negentwintig edities sleepte het festival al bands als TV On The Radio, The Killers en The Strokes op het podium, die in de jaren erna uitgroeiden tot wereldsterren. Ook op de dertigste editie spat het talent van het blokkenschema af en sommen we hieronder alvast acht tips op voor 8 juli – en daarna!

8: Lewsberg – Carried Away (14:00, Workers Stage)

Altijd lekker om te beginnen met een lokaal talent. Het Rotterdamse Lewsberg denkt net zo vaak uit de rockbox dan dat ze er lekker in blijven zitten. Mocht het kwik tijdens Metropolis iets zakken dan kan je er op warmdeinen, en met hogere temperaturen mag je jezelf laten meeslepen door kalme nummers zoals het (dubbelvocale) Carried Away:

7: Giant Party – White Ink (14:30, Thinkers Stage)

Met zo’n bandnaam moet het wel goed zitten. De Britten van Giant Party maken tripjes terug in de tijd met hun eighties-esque synthpop, die sporen van rock en psychpop kan bevatten. In tegenstelling tot écht grote feesten zal een show van Giant Party niet snel uit de klauwen lopen, maar we gaan het er verdomd gezellig hebben!

6: Bad Sounds – Are You High? (15:15, Workers Stage)

Had u een feestje besteld? Hier zijn Bad Sounds! De vijf Britten hebben het feestje on stage zo ongeveer uitgevonden met hun mix van uptempo funkpop, versierd met electronica en een kleurrijke samplesoep. Als je fan bent van Superorganism en zin hebt in een dansje op Metropolis, dan is deze partybende voor jou!

5: Feng Suave – Honey There’s No Time (13:15, Thinkers Stage)

Psych-pop duo Feng Suave is een van de geheime wapens die Metropolis dit jaar inzet. Voor je het weet heeft het Amsterdamse duo je in een fabelachtige waas gebracht en klinken de glijdende synths en boppende bass als het beste wat je ooit hebt gehoord. De rest van de dag gaat voorbij als een heerlijke droom als je deze twee al vroeg op de middag weet te zien.

4: Arcane Roots – If Nothing Breaks, Nothing Moves (15:45, Thinkers Stage)

Arcane Roots is een band waar je echt even moet zitten. Of staan. Of soms zelf even helemaal bij uit je plaat moet gaan. De combinatie mathrock (een term die groot werd gemaakt door oa. Foals) en emocore gaan in de handen van dit gezelschap samen als krentenbollen en plakken jong belegen kaas. Wees bereid voor epische aanlopen, donderende climaxen en brute breakdowns.

3: Day Fly – Magnet (18:15, Thinkers Stage)

‘Smoother than butter on a titty’, klinkt het in de YouTube-comments onder Day Fly’s nummer Magnet en daarmee slaat deze reaguurder de spijker op z’n kop. Want of je het nou wil of niet, de muziek van dit Nederlands-Britse duo is ronduit verleidelijke electro-soul. In de aanloop naar de avond gaat dit optreden de zieltjes smelten – als de zon dat dan niet al heeft gedaan.

2: Alice Merton – Lash Out (17:15, Workers Stage)

Alice Merton is één van de betere troefkaarten die Metropolis dit jaar genadeloos op tafel slaat. De 23-jarige Merton is de ‘next in line’ van de slinger namen als Florence and the Machine, Kate Nash en Regina Spektor. Directe en uptempo tracks bluffen haar zo de spotlight in zodat ze kan zeggen wat ze wil, maar niet zonder dat de muzikale omlijsting absoluut banger is.

1: Caroline Rose – Soul No. 5 (16:30, Workers Stage)

De grens tussen tongue’n cheek en gitzwarte humor is flinterdun, als je de teksten van Caroline Rose goed bestudeerd. Op haar recente album Loner laat ze geen steen onomgekeerd en geeft ze de vrolijkste middelvinger naar alles wat haar dwars zit. Doe ons nog maar een biertje en laten we samen huilen van het lachen en andersom.

airways-banner

Of lees dit