REVIEW: Magic! – Don’t Kill The Magic

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

Alweer een paar jaar terug kregen we te maken met iets wat we nu het best kunnen omschrijven als de ‘folk-revival’. Nadat Marcus Mumford en Co de wereld hadden ingepakt met hun eigentijdse folkstampers schoten de folkbands als onkruid uit de grond, denk aan Of Monsters And Men, The Lumineers en Edward Sharpe & The Magnetic Zeroes. Op zich helemaal geen slechte ontwikkeling, alleen is het af en toe een beetje passen en meten hoe je zo’n genre weer populair maakt. Waar het stof rond de folkbands ondertussen weer is neergedaald, komen er vanuit Canada de pioniers die reggae na jaren weer op de kaart kunnen zetten. Magic! (jup, incluis uitroepteken) liet eind vorig jaar al even van zich horen toen ze de single Rude uitbrachten, maar nu is de eerste plaat van de reggae-fusion band uit, getiteld Don’t Kill The Magic.

De afstand tussen Canada en reggae-land Jamaica is toch een aantal kilometers, dus kunnen we het inderdaad al hebben over een reggae-revival? Nou, de tijd zal het leren, maar een kans maakt Magic! zeker. Natuurlijk is het niet dezelfde Marley-reggae zoals die in de jaren ’60 en ’70 populair was, het Canadese viertal weet het op luchtige en toegankelijke manier naar nu te vertalen. Deze keer geen marihuana-geïnspireerde nummers, wat de gunfactor van bezorgde ouders weer wat groter maakt. De leadsingle Rude begint al heel zomers en laat de nieuwe generatie al even ruiken aan de typische reggaegitaartjes en funky drums, geen wonder dat dit één van de betere nummers op de plaat is.

Hoorbare invloeden zijn gek genoeg niet van grootmeester Marley, maar eerder van The Police en de Red Hot Chili Peppers, die op Stupid Me en Little Girl Big World op de achtergrond terugkomen. Die herkenningspuntjes geven de stijl van Magic! iets vertrouwds en zorgen ervoor dat bepaalde nummers op Don’t Kill The Magic uitgroeien tot echte earwurms. Let Your Hair Down en One Woman One Man zijn de slow jams van de plaat, die lekker door kabbelen en zich wel lenen voor een romantisch dansje denk ik zo.

Afgezien van de rustige reggae nummertjes leent Don’t Kill The Magic zich perfect als de soundtrack van een maffe roadtrip in een beschilderd Volkswagenbusje. Ondanks dat zo’n nieuwe reggae swirl eventjes wennen is, kan Don’t Kill The Magic deze zomer ongelooflijk populair worden met haar vlotte, vrolijke tracks en zonnige vibe. Van partyknaller Paradise tot poppy-zwever How Do You Want To Be Remembered, Don’t Kill The Magic mixt toegankelijke reggae met vriendelijke pop, waarvan ook zonder een joint van te genieten is. Mag wel natuurlijk.

Luister van Don’t Kill The Magic:

  • Rude
  • Paradise
  • Little Girl Big World
  • Mama Didn’t Raise No Fool

Abonneer je op de LLUID Spotify Playlist om direct te luisteren!

 

Of lees dit