CONCERT: Mark Knopfler in de Ziggo Dome 6-6-2015

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

markknopfler

Door: Daan Visser

Hij had misschien geen zweetbandjes zoals vroeger, maar Mark Knopfler bewees zaterdagavond in de Ziggo Dome dat hij nog steeds de Sultan Of Swing is. Ter promotie van zijn nieuwe album Tracker speelde de ex-frontman van Dire Straits een diverse set van ruim twee uur.

De carrière van de Schot is eigenlijk net zo divers als de avond. Met gemak werd er gewisseld tussen nummers uit de pop/rockjaren met Dire Straits en de nummers met country en Keltische invloeden uit zijn solocarrière. Zijn multi-instrumentale zeskoppige band wist zonder enige moeite te wisselen tussen gitaren, violen, cello’s en andere instrumenten. De balans tussen zijn bandjaren en solowerk was zeer goed uitgewerkt, om fans van beide kampen tevreden te stellen.

Naast de band werd Knopfler gesteund door de Australische singer-songwriter Ruth Moody en Engelse saxofonist Nigel Hitchcock. Beide hebben meerdere malen samengewerkt met Knopfler en het was duidelijk te horen dat er een muzikale verbinding was met de 65-jarige gitarist.

Maar wat het fijnste was om te zien was dat hij er plezier in had. Dit plezier was duidelijk terug te horen in alles wat hij deed.

Of lees dit