REVIEW: Metro Station – Middle Of The Night

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

933937_10151632121958191_1806977935_n

Metro Station is allang niet meer de band die het was ten tijde van het wereldwijde succes van Shake It, sterker nog, van een band is amper sprake. Zanger/gitarist Mason Musso is echter na de opheffing van de band in 2010 een solo-carriëre begonnen met dezelfde naam, Metro Station. Na een aantal losse nummers in de afgelopen jaren is het dan nu tijd voor een echte nieuwe plaat.

Middle Of The Night telt vijf nieuwe nummers. Het grootste hoorbare verschil is dat er van weinige gitaren die het originele Metro Station nog oppakte er nu niks meer over. Het is puur electropop niets meer, niets minder. Openingstrack I Still Love You, klinkt prima, het is vooral de jeugdige, vlotte stijl die we kenden van het voormalige viertal die redelijk is blijven hangen. De nummers Barcelona en Take Me Home klinken wel oké, maar het uitgedunde Metro Station weet nog niet echt te overtuigen.

Every Time I Touch You (E.T.I.T.Y.) is zonder twijfel de vaandeldrager van de EP. Fris, swingend en rijp voor de hitlijsten. Deze werd al eerder als lyric video uitgebracht, maar steekt met kop en schouders boven de rest uit. Slotnummer I Don’t Know You doet een gekke poging om wat dubstep in de plaat te integreren, maar faalt daarin zeer hard. De rustige track weet het niveau niet net die boost te geven waar het al vier nummers naar snakt. Op de site beloofd Metro Station nog dat er dit jaar nog een full-length album op het programma staat, maar of dat ook nummers zal bevatten van Middle Of The Night is nog onduidelijk. Het is een dappere poging van Mason Musso om de gloriedagen van Metro Station te doen laten herleven, maar na een klein kwartiertje is het wel duidelijk dat het aankomende album alles uit de kast moet halen om het publiek precies diezelfde ervaring te geven.

Luister van Middle Of The Night:

  • Every Time I Touch You (E.T.I.T.Y)
  • Barcelona

Of lees dit