REVIEW: MiRco en de Wijze Mannen – Is Het Kunst Of Mag Het Weg?

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

mirco kunst

“Antwoorden te weinig, vragen veel te veel” zingt MiRco in het nummer Neem Maar Mijn Hand. Het thema van vragen, onzekerheden en frustraties lijken in bijna elke track terug te komen op de plaat Is Het Kunst Of Mag Het Weg van MiRco en de Wijze Mannen. MiRco, die in de jaren negentig nog door het leven ging als een akoestische verhalenverteller, zoekt het met zijn band de Wijze Mannen wat steviger op. Hier en daar een vervormde stem, het klinkt gelikt en verzorgd.

Voor mensen die vooral Engelstalige muziek luisteren is een Nederlandstalig album weer even wennen. Alles klinkt zoveel simpeler en recht voor z’n raap in onze moerstaal, de uitroep ‘leg me nou eens uit hoe het leven werkt’ in de gelijknamige track is hier een voorbeeld van. MiRco en de Wijze Mannen zetten op Is Het Kunst Of Mag Het Weg een prettige mix neer van Nederpop/rock, met hoorbare invloeden van Acda en de Munnik.

De nummers slingeren van grappige liedjes zoals Ik Weet Dat Het Niet Goed Is en Kom Voor Jou naar meer emotionele tracks zoals Zonder Jou, waarbij het refrein zo door een heel café meegeblèrt kan worden, bierglazen hoog in de lucht gehouden. Door de regelmatige toevoeging van saxofoon krijgt de muziek net wat diepte waardoor het album interessant blijft.

Is Het Kunst Of Mag Het Weg telt tien lekkere tracks, waarbij lekkere vlotte rocktracks goed worden afgewisseld door rustigere nummers, waar veel gevoel in zit. Hoe plat en oppervlakkig de Nederlandse taal soms ook mag klinken, de teksten van MiRco wisselt die grappige eigenschap af met teksten die ook tot nadenken aanzetten. Veelzijdige plaat met muziek om vooral naar te luisteren.

Luister van Is Het Kunst Of Mag Het Weg:

  • Leg Me Nu Eens Uit Hoe Het Leven Werkt
  • Club Hart Gebroken
  • Zonder Jou
  • Veel Te Lang Geleden

Abonneer je op de LLUID Spotify Playlist om direct te luisteren!

Of lees dit