REVIEW: Mumford & Sons – Wilder Mind

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

Door: Karlijn Tielemans

Ohh, wat een bummer, dit is niet wat we gewend zijn van Mumford & Sons. Waar is de banjo? Waar is het zomerse vrolijke gevoel? Kortom, waar is het oude Mumford & Sons? Het nieuwe album Wilder Mind is zeker geen slechte muziek, maar het klinkt wel als een album dat iedere band had kunnen maken. Weinig bijzonder en allesbehalve de Mumford & Sons die we kenden.

Jammer? Ja, ik vind zeker van wel, al moet ik eerlijk toegeven dat het heerlijke muziek is om bij te ontspannen (hoewel ik Mumford & Sons altijd met een andere reden luister). Bij het eerste nummer Tompkins Square klinken de bandleden al een stuk minder opgewekt dan zij altijd geklonken hebben. Herinner je het nummer The Cave nog? Hiermee werden ze bekent door de heerlijke folkmuziek en de beroemde banjo die zij voor bijna iedere single hebben gebruikt. Misschien vonden de bandleden het tijd om de banjo weg te doen, maar daar was ik nog niet helemaal klaar voor. Hopelijk komt het instrument nog terug in een volgend album.

Toch is Wilder Mind een prima, ontspannen album. Het is heerlijke achtergrond muziek voor in de trein, op de bank of als je iemand op bezoek hebt. En met de single The Wolf die tussendoor langskomt blijven we tenminste ook nog even wakker.

Luister van Wilder Mind:

  • Monster
  • The Wolf
  • Wilder Mind
  • Tompkins Square Park

Of lees dit