CONCERT: Neon Trees in De Melkweg 11-9-2014

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

neon

Door: Sharon van der Werf

Energiek, enthousiast en kleurrijk, zo kan je Neon Trees het beste omschrijven. Donderdag 11 september stond Neon Trees in de Melkweg in Amsterdam. Je kent de band van hun hit Animal, die in Nederland bijna een half jaar in de top 40 gestaan heeft.

Neon Trees is een alternatieve dancepunk-band, die met hun album Pop Psychology ook zeker de poppy kant van de muziek opzoeken. En terecht, de bandleden met hun hipsterkleding en vrolijke sound pas zowel in de categorie ‘pop’ als de categorie ‘dancepunk’. De band komt uit het Amerikaanse Provo (Utah). De show, in de kleine zaal van de Melkweg, werd aangekondigd als een ‘intiem concert’. Ondanks deze verleidelijke aankondiging was de show niet uitverkocht. Door het kleine bezoekersaantal was de show wel, zoals aangekondigd, intiem. Werkelijk iedereen kon een glimlach opvangen van de enthousiaste zanger.

Het voorprogramma van de avond werd verzorgd door de Hilversumse poprockband Only Seven Left. De heren van deze band zijn bezig met hun laatste shows, want in december zal de band uit elkaar gaan. Al springend openden de heren de show met hun nieuwste nummer Lost Your Mind, en met wat slechte grapjes tussendoor speelden ze een goed half uurtje vol.

Gekleed in opvallende kleding en met een grote zonnebril komt leadzanger Tyler Glenn het podium op, onder luid geschreeuw van de vele aanwezige vrouwelijke fans. Tevergeefs, want de zanger heeft begin dit jaar in het prestigieuze muziekblad Rolling Stone toegegeven op mannen te vallen. Desondanks kickt de zanger op de aandacht van de vrolijke meisjes die vooraan bij het podium staan te springen. De hele band maakt steeds oogcontact met het publiek, wat de show erg levendig maakt. Ook bassist Branden Campbell en gitarist Chris Allen lijken steeds energieker te worden naar mate de show vordert en de meisjes blijven springen.

Opvallend is de enige vrouw in de band, die al drummend de show steelt wanneer ze in het nummer Mad Love mag zingen. Ook Elaine Bradley heeft een dijk van een stem, die een prachtige samen klinkt met de lekkere stem van Tyler Glenn. Het duet tussen de twee is, naast het gevoelige nummer Voices in the Halls en het populaire Animals, het hoogtepunt van de show. Ook tijdens de door de fans veelal gewaardeerde nummers I Love You (But I Hate Your Friends) en het catchy Everybody Talks ging zogezegd het dak eraf. Als je de nummers van Neon Trees nog niet kent, kan je ze de eerste keer dat je ze hoort meezingen. De vrolijke nummers hebben allemaal een herkenbare opzet en vrolijke melodie die een lange tijd in je hoofd blijft zitten.

Tijdens het concert kwamen wij in contact met de Deense fan Katrine. Speciaal voor het concert was zij die middag naar Amsterdam gevlogen. ‘Ik ben al jaren fan van Neon Trees, en dit concert was het dichtst bij mijn woonplaats. Morgenochtend vlieg ik weer terug, want ik heb gewoon school deze week.’ De toegewijde fan kreeg na afloop van de show wel een handtekening van bassist Branden Campbell. Zij kan met een glimlach het vliegtuig weer in stappen.

Of lees dit