REVIEW: Neon Trees – Pop Psychology

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

pop-psychology-1396622414

Onder het mom van oude koeien uit de sloot halen pakken we er vandaag een album uit dat nog voor de zomer al uitkwam. Pop Psychology (uitgebracht in april) van Neon Trees leek in tegenstelling tot haar voorgangers Europa een beetje over te slaan en pas later een beetje bekendheid te kweken. Beter laat dan nooit bleek maar weer, want de Trees plande meteen een Europese tour in en pakte daarmee ook de Oude Zaal van de Melkweg mee.

Voor wie Neon Trees wat onbekend in de oren klinkt, je kent ze vast van Animal. Met die single braken ze wereldwijd door, maar hebben nooit dat succes kunnen onderhouden. Pop Psychology is een plaat die dat succes niet in een keer zal evenaren, maar kan de band wel naar wat interessante hoogtes stuwen. Pop Psychology is namelijk het schoolvoorbeeld van een puik pop-album: catchy hooks, meebrulbare refreintjes en niet teveel poespas. Giet daarbij flink wat “Young & In Love”-frustraties bij en de jongere muziekgeneratie ligt aan je voeten. Openingsduo Love In The 21st Century en Text Me In The Morning gaan niet diep, maar blijven dagen in je hoofd hangen.

Neon Trees weet dondersgoed dat daar hun krachten liggen en buiten die op licht verteerbare manier uit. Hier en daar wijkt Pop Psychology wat van dat pad af, bijvoorbeeld op het rustige maar prachtige Voices In The Halls, of laten drumster Elaine Bradley wat vrouwelijke vocalen invullen op Unavoidable. Toch zijn de nummers die zich tussen je oren zullen nestelen die de (bijna klassieke) Neon Trees-formule opvolgen: catchy riff, couplet dat net niet uitbundig genoeg is om vervolgens het contrast met een superdansbaar refrein des te groter te maken. Simpel maar doeltreffend.

Neon Trees kan met het grootste deel van de tracks op Pop Psychology ongelooflijk tevreden zijn, de licht verteerbare hooks en catchy refreintjes maken de plaat tot een onterechte underdog in de releases van dit jaar. Hopelijk worden de singles van Pop Psychology snel alsnog opgepikt door de Nederlandse radio, zodat we ze misschien ook nog een avondje naar de Melkweg kunnen halen..

Luister van Pop Psychology:

  • Love In The 21st Century
  • Text Me In The Morning
  • Teenager In Love
  • First Things First

Abonneer je op de LLUID Spotify Playlist om direct te luisteren!

Of lees dit