CONCERT: Noel Gallagher’s High Flying Birds in Tivoli Vredenburg 20-03-2015

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

Noel Gallagher Live

Het waren een aantal zware maanden met de veronderstelling dat Noel Gallagher’s High Flying Birds hun nieuwe cd Chasing Yesterday zou komen promoten met een Europese Tour, met de kaartjes al in bezit in oktober was het wachten te pijnlijk voor woorden. Toch was het op 20 maart eindelijk zover, maar niet voordat het on-originele en pijnlijk aan te horen drie koppige Paul Newsome het voorprogramma invulde. Het publiek werd alsmaar rumoeriger en ongeduldiger tot om half negen het podium plaats moest maken voor het apparatuur van Noel Gallagher’s High Flying Birds.

Toen de klok negen uur sloeg gingen de lichten uit en steeg de spanning in de zaal. De eerste bekende tunes van Noel Gallagher klonken zachtjes door het duisternis tot hij zich ook in werkelijkheid liet zien op het podium met zijn vier mede bandleden Mike Rowe (toetsenist), Jeremy Stacey (drums), Russell Pritchard (bass) en Tim Smith (gitaar). Het publiek ging onmiddelijk uit zijn dak en dat werd direct beantwoord met hun single Do The Damage en liet hiermee direct de goede akoestiek klinken van Tivoli Vredenburg.Noel Gallagher Live 2

Het programma liet verder nog zo’n twintig andere nummers horen van zijn nieuwste cd Chasing Yesterday tot zijn eerste cd en zelfs oud Oasis materiaal. Hier waren nummers onder te horen als You Know We Can’t Go Back, Dying Of The Light, Dream On en If I Had A Gun. Geen van de nummers leek onder te doen aan een ander. Ook de band en zeker Noel Gallagher had de energie goed te pakken.

Hoewel een handjevol mensen het een beetje bond maakten tijdens het optreden met dronken gewauwel en iemand die onwel werd kwam de beveiliging geen handen tekort en kon het optreden “rustig” verlopen. Gallagher liet zich hierdoor wel eens horen richting het publiek met opmerkingen als “What just happened over there? Is this man reliving is youth?” Ook toen iemand zijn genoegen van de avond uitte in een “This is the best day of my life” reageerde Noel gepast met:”The best day of your life? Do you have a girlfriend? -Yes! -You enjoy this more than fucking your own girlfriend? That’s fucked up!”

Uiteindelijk waren de hoogtepunten van de avond duidelijk de oude Oasis hits van weleer als Digsy’s Dinner, Champagne Supernova, Don’t Look Back in Anger en de afsluiter van de avond, The Masterplan. Alles wat je als publiek van hen zou kunnen verwachten kreeg je, en meer. Uiteindelijke verlieten de heren na twee uur spelen het podium dat eindigde in een welverdiend oorverdovend applaus én terecht. Het is nu al duidelijk dat dit optreden een van de meest energievolle en memorabele is tot nu toe. Ik zie er naar uit ze nog een keer te zien, het liefst zo spoedig mogelijk!

Of lees dit

CONCERT: Billy Talent in 013

Na Simple Plan en Sum41 staat op 23 november die andere grote Canadese punkband in het Tilburgse 013:

CONCERT: The Driver Era in 013

De broertjes Lynch van The Driver Era maakten met Summer Mixtape een heerlijke soundtrack voor een relaxete zomer,