REVIEW: OK Go – Hungry Ghosts

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

Weinig artiesten weten meer bekijks te trekken met hun videoclips dan hun muziek zelf. OK Go is zo’n band. Sinds het viertal ooit een geinig dansje op wat loopbanden uitvoerde was het spreekwoordelijke hek van de dam en werd de ene na de andere indrukwekkende video gemaakt. Zo heeft de band al gespeeld met honden (White Knuckles), een enorme Rube Goldberg Machine (This Too Shall Pass) en van de zomer was daar het optische illusie-feestje van The Writing’s On The Wall. Als leading single van het nieuwe album Hungry Ghosts overtuigde vooral de video dat dit weer genieten zou worden, maar kan Hungry Ghosts ook zonder magnifieke videoclips haar mannetje staan?

Videoclips zijn natuurlijk een leuke promotie voor je muziek, maar het wordt gevaarlijk als het andersom dreigt te gaan worden. Gelukkig is die balans altijd wel oké gebleven bij OK Go, en op Hungry Ghosts zijn zat nummers te vinden die het makkelijk redden zonder een geniale videoclip (wil niet zeggen dat we dat dan ook niet willen!!). Over het algemeen experimenteert de band op Hungry Ghosts meer dan ooit met electronica. Die duidelijke aanwezigheid kan als bijna opdringerig gezien worden, maar truth be told; de band gaat er op hele prettige wijze mee om. Er worden geen boekjes gevolgd, de eigenwijze stijl van het knotsgekke kwartet maakt haar eigen regels. Denk aan een dubstep-achtige beat op Another Set Of Issues of een fantastische mix van piano en elektrotechniek die wordt gebruikt op I Won’t Let You Down.

Het zijn stuk voor stuk allemaal tracks die iets nieuws op tafel brengen, maar op een paar na zijn er niet veel die er met kop en schouders er bovenuit steken. Die constante maakt dat Hungry Ghosts twaalf nummers lang een prima plaat blijft die bij vlagen prettig dansbaar is en af en toe lekker rustig door kabbelt (Im Not Through, Lullaby). De bundeling van OK Go’s losse stijl en hier en daar wat elektriciteit pakt lekker uit, maar drukt de rock’n roll iets naar de achtergrond. Toch komt de band hier zonder problemen mee weg, want de catchy tunes zijn dik aanwezig. Als ze er ook nog een paar legendarische videoclips aan vastplakken zijn we helemaal tevreden. Als je OK Go live wilt zien, op 10 februari staan ze in Paradiso, tickets hier.

Luister van Hungry Ghosts:

  • Another Set Of Issues
  • Turn Up The Radio
  • I Won’t Let You Down
  • The One Moment

Abonneer je op de LLUID Spotify Playlist om direct te luisteren!

Of lees dit