REVIEW: The Blackwater Experience – Peacemaker

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

Door: Lars Stolk

The Blackwater Experience, een opkomende Limburgse hardrock / blues band met een overkoepelende western sfeer ziet het warme zonlicht schijnen voor hun debuutalbum Peacemaker. Dit negen tracks tellende schijfje is tevens de opvolger van een EP die de basis legde voor deze ‘Woodstock meets Billy the Kid’ rauwe rock.

Toen mocht ook ik er eenmaal aan geloven; ik pakte het doosje beet, bekeek de Colt 45 die de cover siert en wist al direct dat ik te maken had met een western rock album. Vanaf hun eerste nummer The Wolf & The Eagle wordt de lat al op een hoog niveau gelegd waar harde drums, sterke ritmes en knappe solo’s meer regel zijn als uitzondering. Het is een trend die niet meer ophoudt, vanaf het tweede nummer Contraband gaat zelfs het tempo nog een stukje hoger waarmee het technische aspect alleen maar meer indruk maakt bij de luisteraar. Niets is te veel voor ieder nummer, de ingewikkelde solo’s gaan van vocals terug naar een knap riffje en over naar het refrein met de nodige backing vocals waar de rest van de band niet vies van is. Voeg hier dan ook nog wat typische wilde westen orgeltjes aan toe en het totaalplaatje is compleet. Je krijgt haast zin om een kroeg binnen te lopen en mee te gaan doen aan een wild potje poker met je hand aan de revolver, het gevoel wordt ontzettend goed geplaatst. Alles op Peacemaker haalt de juiste energie en voelt nergens ongepast of onjuist. Vooral de single Tenderfoot haalt alle goede stukjes van ieder nummer binnen, het staat allemaal als een huis.

Na bijna 40 minuten, wanneer het laatste nummer Hail The Blind haar laatste adem geeft en de stilte terugkeerde was het bijna vervelend dat album aan een einde was gekomen. The Blackwater Experience laat zien dat ze alles hebben waar een goede band over hoort te beschikken en perfectioneren hun stijl tot in ieder puntje. Nu maar hopen dat ze gauw komen met een album met nog meer tracks waar we weer van kunnen smullen!

Luister van Peacemaker:

  • Contraband
  • Tenderfoot
  • Peacemaker
  • Dandilon

 

 

Of lees dit

CONCERT: Beartooth in 013

Of het nou een enorm Jera On Air-podium is of het Tilburgse 013, Beartooth geeft alles wat ze