REVIEW: Penelope – Bounce Back

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

penelope bounce back

In september kunnen we ons na twee maanden bruin worden, ijs vreten en vooral lekker niks doen weer helemaal storten op werk of studie. Ook staan na de vakantie weer een flinke lading toffe albums te wachten, en in de eerste lichting zit onder andere de nieuwe Penelope: Bounce Back.

Het Amsterdamse Penelope is een band die wilde rock maakt, ondersteund door de krachtige vrouwenstem van zangeres Vicky. Deze betattooeerde frontvrouw lijkt een stalen keel te hebben, want vaak genoeg komen de snoeiharde, stabiele uithalen vanuit haar tenen, wat kippenvel bezorgt bij de luisteraar. De acht tracks op het album schommelen van ruige headbangtracks (Bounce Back, Hush Now) naar wat ingetogenere werkjes zoals Baby Blue en Part Of Me. Hier en daar worden wat goeie melodieën tussen de scheurende gitaren gestopt, Dance Alone luistert prima weg, net zoals Running Around In Circles, tevens de eerste single van het album.

Het zijn stuk voor stuk fijne rocktracks en met de juiste energieke performance heb je zo een act die prima haar mannetje zou staan op de betere rockfestivals (op 27 september staan ze op het hoofdpodium van Lust For Live). Minpuntje is dat acht tracks nou niet echt veel is voor een full-length album. Aan de andere kant, de nummers sluiten goed op elkaar aan en vormen een prettige atmosfeer waarin ze alle acht precies passen. Met meer tracks zou dat misschien wat in duigen vallen. En anders gaan we met z’n allen gewoon heel hard zeuren om een vervolg.

Luister van Bounce Back:

  • Bounce Back
  • Running Around In Circles
  • Hush Now

Abonneer je op de LLUID Spotify Playlist om direct te luisteren!

 

Of lees dit