Persconferentie All Time Low: wat we te weten kwamen..

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

Voordat All Time Low woensdag 11 maart de Ronda in TivoliVredenburg op z’n kop zette, was er die middag voor de Nederlandse pers een persconferentie met de band. Tussen alle dubbelzinnige grappen en grollen door, liepen we aan het eind van de conferentie toch een stukje slimmer weer naar buiten. Een lijstje van de leukste en interessantste feitjes die we te weten kwamen:

Over het nieuwe album Future Hearts:

 • Don’t Panic en dit album zijn volgens de band de meest self-aware platen van All Time Low tot nu toe. Jack: “Future Hearts kan gezien worden als ‘Nothing Personal on steroids’: er staan veel verschillende versies van All Time Low op één plaat, dus voor iedereen wat wils. Het eindresultaat is erg dynamisch.”
 • Alex: “We zijn als band natuurlijk al lang bezig en hebben veel dingen meegemaakt. Soms zou ik willen dat ik vanuit het nu terug zou kunnen gaan naar die momenten en zou kunnen zeggen dat het allemaal goed komt en wat ons nog te wachten staat. Een belangrijk thema op dit album is het bouwen van je eigen leven.”File0006
 • Blink-bassist Mark Hoppus zingt mee op het nummer Tidal Waves. Alex: “Mark vragen om mee te doen ging eigenlijk vrij casual. Het was niet dat onze manager zijn manager belde, maar we smste ‘m gewoon en even later zei hij ja. Hoewel we al vaker met hem in contact zijn geweest blijft het erg gaaf als zo’n voorbeeld van je mee wilt werken aan je plaat.” Ryan zat achter de knoppen tijdens Mark’s partijen: “het is dan onwijs spannend om instructies te geven en eigenlijk durf je dan ook niet te vragen of hij iets nog een keer wilt zingen, haha.”

Over het werken met producer Jim Feldman:

 • Alex: “hij is een soort Tasmanian Devil; een tornado van positieve energie die hij goed kan overbrengen. We hebben nog nooit als band met hem gewerkt, maar hij kon een nieuwe dynamiek uit ons toveren voor de plaat.”
 • Hij is goed in pingpong.

Over het presenteren van de Alternative Press Awards:

 • Jack: “het is erg gaaf dat we het mogen doen, maar ik denk dat we onze onderbroekenlol een beetje voor ons moeten houden. We hebben ook nog niets met de organisatie doorgenomen.” Alex: “het is onwaarschijnlijk dat we iets gaan winnen dit jaar, dus daarom denk ik dat ze ons hebben gekozen, zodat we er in ieder geval toch zijn, haha.”
 • Jack gaat tijdens de show een Kanye’tje doen (bij Pierce The Veil).

Over de aankomende live-DVD, die ze op 20 maart in het Wembley opnemen:File0020

 • Alex: “we weten nog niet veel hoe het in z’n werk zal gaan, het zit nog in een vroeg stadium. We willen er graag een opvolger van Straight To DVD van maken, we hebben veel leuke ideeën.” Jack: “we komen erachter dat we niet meer zo grappig zijn als toen..” Alex: “en we zijn wat dikker geworden..” Ryan: “we keken net wat stukjes terug van Straight To DVD, het is zo gek om dan te zien dat de band en de hele crew vier jaar verder is. De nieuwe DVD zal hetzelfde format van Straight To DVD krijgen; stukjes docu afgewisseld met live performance.”

Over hun rol in de film Fan Girl:

 • Alex is de enige van de band die dialoog heeft in de film. Jammer!
 • Ryan: “eigenlijk zie je ons alleen maar spelen, tijdens een show in de film.” Alex: “ik heb een moment waar ik wat zeg tegen de acteurs, en de rest van de tijd zie je ons alleen spelen. Het is maf, want het voelt alsof je een clip opneemt, maar je bent niet het middelpunt van belangstelling.”

Over het schrijven met 5 Seconds Of Summer:

 • Alex: “het is heel leuk wanneer je met een artiest werkt die jou als een groot voorbeeld ziet, zoals ik mocht ik werken met mijn voorbeelden Mark Hoppus en Joel Madden. Die lijn wordt op deze manier voortgezet. Het is wel raar om te bedenken dat er mensen zijn die naar ons opkijken. Wij kunnen ook veel van hen leren, ze leerden me hoe ik World Of Warcraft moest spelen, haha. Ze hebben een frisse kijk op veel aspecten, ook omdat ze van een nieuwe generatie zijn. We leven in een wereld waar je ontdekt kan worden als je een covervideo op internet zet, en op die manier met je helden mag werken, dat is gewoon te gek.”

(Foto’s: Catharina Hoogendoorn)

 

Of lees dit

CONCERT: Billy Talent in 013

Na Simple Plan en Sum41 staat op 23 november die andere grote Canadese punkband in het Tilburgse 013:

CONCERT: The Driver Era in 013

De broertjes Lynch van The Driver Era maakten met Summer Mixtape een heerlijke soundtrack voor een relaxete zomer,