Perspresentatie Pinkpop 2015

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

11004151_814699528605717_486713239_nDe middag werd gekleurd door optredens van o.a. John Coffey, Kovacs en Typhoon (boven)

Door: Karlijn Tielemans

Vandaag was het dan eindelijk zo ver, de rest van het programma van Pinkpop werd bekend gemaakt tijdens de welbekende perspresentatie in Paradiso. Uiteraard had Giel Beelen van 3FM de eer om dit weer te mogen doen. Samen met Mister Pinkpop, Jan Smeets himself, presenteerde hij de middag.

Eerst een mooie terugblik naar Pinkpop 2014 met artiesten zoals The Rolling Stones, Artic Monkeys, Stromae en niet te vergeten Metallica. Deze artiesten bliezen vorig jaar alles van het podium af met geweldige optredens. Er werd ook aandacht besteed aan de goede doelen waar Pinkp11005778_814699271939076_120891560_nop ieder jaar mee samenwerkt. Amnesty International, Oxfam Novib en Water for Life zullen dit jaar ook weer op het festivalterrein te vinden zijn.

Mister Pinkpop mocht ook dit jaar weer de Jan Smeets Award uitreiken, die vijf jaar geleden in het leven is geroepen. Dit jaar werd de award uitgereikt aan de Kunstbende, een organisatie die creatief talent stimuleert voor jongeren tussen de 13 en 18 jaar. Zij verdienden hiervoor niet alleen een beeld, maar ook een cheque ter waarde van 20.000 euro. Dit bedrag mogen zij gebruiken voor diensten en producten die de Kunstbende verder zal helpen in hun doel.

Toch is het belangrijkste deel van deze perspresentatie de bekendmaking van de line up. Enkele namen waren al bekend, zoals de afsluiters Muse, Robbie Williams en de Foo Fighters. Daarnaast waren er nog wat kleinere bandjes die ook nog eens een toegift gaven op deze mooie middag zoals Oscar And The Wolf, Kovacs, John Coffey en de opener van Pinkpop 2015: Jick Munro & The Amazing Laserbeams.

Het programma van de vrijdag maakt mij nog niet helemaal warm, maar er staan naast de geweldige headliner Muse nog leuke namen op het programma. Denk hierbij aan Elbow, Gavin James, Slash ft. Myles Kennedy & The Conspirators en niet te vergeten George Ezra, bekend van het nummer Budapest. Het programma is nog niet volledig compleet, dus wie weet komt er nog wel een geweldige artiest bij. De zaterdag daarentegen heeft mij verbaasd in positieve zin! Grote namen als Selah Sue, Kensington, Anouk, The Script en Magic! zijn dit jaar op Pinkpop 2015 te vinden. Van hun verwacht ik dan ook geweldig goede optredens, ik verheug mij daar nu al op! De artiest waar mijn mond bijna van open viel was Avicii! Wie had dat verwacht? Niemand! Maar oh oh oh wat maakt mij dit blij, dat wordt genieten!

Helaas komen we dan alweer bij het einde aan, de zondag. De Foo Fighters zullen een mooie afsluiter worden. Zij zullen deze laatste dag onvergetelijk maken met onder andere artiesten als Pharrrel Williams, Sam Smith, OneRepublic, Counting Crows en de lekkere rockband Rise Against. De volledig line-up is te zien op www.pinkpop.nl en na het zien van deze line-up sta ik alweer te trappelen om zaterdag een kaartje te kopen voor mijn vierde jaar Pinkpop alweer! Zie ik jou daar ook?

(Foto’s: Karlijn Tielemans)

Of lees dit