REVIEW: Queen – Live At The Rainbow ’74

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

Queen Live at the Rainbow 74

Door: Bas Koppe

Op de dag die eigenlijk de 68e verjaardag van Freddie Mercury had moeten zijn kwam er een nieuwe plaat van Queen uit. En deze keer is het geen samenwerking van Brian May en Roger Taylor met een andere zanger, maar echt Queen. Deze opnames zouden eigenlijk de opvolger van Queen II worden maar bleven op de plank liggen.

Het gaat in dit geval om opnames van een concert dat Queen in 1974, in het Rainbow Theatre in Londen, gaf. Ondanks dat de band op dat moment maar drie platen heeft uitgebracht weten ze toch het overgrote deel van de avond te vullen met hun eigen muziek. Queen was destijds nog niet zo bekend als ze zouden worden in de jaren 80, maar hadden net wel hun doorbraak-album gemaakt. Sheer Heart Attack, met in het bijzonder het nummer Killer Queen, zorgde ervoor dat de band steeds groter kon worden.

Dit is op de eerste versie van de CD. Er is ook een deluxe versie waarop je twee schijfjes met twee concerten krijgt. Het eerste concert is uit maart 1974, tijdens de Queen II tour. Het leuke aan deze deluxe versie is dat je kan horen dat de band in de korte periode tussen de twee opnames gegroeid is. De samenzang is nog beter geworden en je merkt aan alles dat Freddie al meer een showman is dan bij het eerste concert.

Kort samengevat is dit een hele goeie liveplaat van een band in ontwikkeling en dat is goed te horen op de versie met de twee concerten.

Luister van Live At The Rainbow ’74:

  • Son and Daughter/guitar solo/Son and Daughter (reprise)
  • Ogre Battle
  • Great King Rat

Abonneer je op de LLUID Spotify Playlist om direct te luisteren!

Of lees dit