REVIEW: Afterpartees – Life Is Easy (★★★★☆)

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

Door: Jaap Smit

Afterpartees ziet het leven geel in. Knalgeel. Geen opperpositief groen, geen venijnig rood. Het gaat z’n gangetje en als je de tv, radio en kranten laat liggen heb je nog steeds zat dingen om je druk om te maken, maar evenveel om blij om te zijn. En zonder deze opvattingen al te moeilijk aan te vliegen, vertalen ze deze levenswijze in twaalf goed geluimde gitaarliedjes op Life Is Easy.

“Doin’ nothing much at all” komt al een paar keer langs in openingstrack Ultimate Worriers, maar een ode aan een dag lamlullen is Life Is Easy absoluut niet. Afterpartees benoemt de zaken die we gewoon zijn gaan vinden, bijvoorbeeld het hebben van een naam (Call Out Your Name), steeds een dagje ouder worden en dat je ook nog eens geld moet verdienen. De gitaarpartijen – die sinds Glitter Lizard (2015) meer lucht hebben gekregen – laten het lijken alsof zanger Niek het zich fluitend door de polder afvraagt.

Maf doen is ingeruild voor eerlijk doen, tempo’s zijn in vergelijking met vorige plaat ingebonden en meer dan eens kwispelt er een East Coast-staartje door de nummers heen. Afterpartees is lijkt geland dit keer, maar de vloer is nog te heet om opeens met termen als ‘volwassen’ te gaan strooien. Als het moet kan er weer gevlogen worden, maar wat is het fijn om ook deze kant van de Limburgers te ontdekken. Een ‘goh’-momentje van ‘s lands interessantste gitaarband. (★★★★☆)

Luister van Life Is Easy:

  • Call Out Your Name
  • Speedboat
  • Life Is Easy
  • Let’s Talk It Over

gifbanner-the-front-bottoms

Of lees dit