REVIEW: Alexi Lalas – It’s A Better Version Of You

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

Door: Wies van der Heyden

Ze stonden al in het voorprogramma van London Grammar en Blaudzun, werden door 3voor12/Utrecht uitgeroepen als meest veelbelovende band van 2014 en tourden het afgelopen jaar mee met de Popronde. Het gaat hard met Alexi Lalas. De Utrechtse indiepopband is begonnen als soloproject van songwriter en multi-instrumentalist Rinse Visser, maar is uitgegroeid tot een volledige band. Deze bandinvloed is goed hoorbaar op het nieuwe album It’s A Better Version Of You.

Waar Alexi Lalas op hun debuutalbum The Best Is Yet To Come nog psychedelischer was, komt in het nieuwe album meer een popkant naar boven, wat Visser in een interview met LLUID al beaamde: “Tijdens het maken van de eerste plaat luisterde ik veel naar Tame Impala, Mac DeMarco en Kurt Vile. Nu luister ik wat meer naar popnummers, wat ik ook heel tof vind.” Dat is zeker terug te horen in het tweede album. De invloeden van War on Drugs en Fleetwood Mac komen terug maar zonder de psychedelisch flippende bridges à la Tame Impala.

De jongens hebben het album opgenomen met een old-time tape-recorder; dit geeft de plaat een eigen karakter en een zeker nostalgisch gevoel. Het eerste nummer van de plaat, Small Time Pretender Like Me, dompelt de luisteraar in een warm bad van prettige gitaarflows en War On Drugs-achtige vibes. In dat warme bad blijven we de rest van het album liggen terwijl Alexi Lalas ons meeneemt langs onder anderen The House On Cinnamon Street, So Tightly Bound en It’s Not You. Elk lied brengt hetzelfde gevoel, maar kent ook zijn eigen uitspatting.

Ook al is het album meer pop en minder psychedelisch, It’s A Better Version Of You is wel duidelijk een opvolger van zijn voorganger. De Alexi Lalas-vibe vloeit over van het eerste naar het tweede album. Het is warm, het is energiek, het is levendig en het is heel fijn.

Luister van It’s A Better Version Of You:

  • The House On Cinnamon Street
  • So Tightly Bound
  • It’s Not You
  • Just As lost

Of lees dit