REVIEW: Alice Avery – Kicking The Habit

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

Door: Jaap Smit

De Belgische Alice Avery liet een aantal jaar geleden de Lage Landen achter zich om haar droom van een bestaan als Amerikaanse artiest na te volgen. Ondertussen staat Avery op de planken in New York en Vegas en brengt ze nu ook op muzikaal gebied haar eerste release uit: Kicking The Habit.

Dat ze in België haar carrière begon spreekt voor zich, maar na de verhuizing over de Atlantische Oceaan zijn de interessante mogelijkheden toch toegenomen. Voor haar debuut-EP Kicking The Habit zat ze bijvoorbeeld met Will Hensley achter de knoppentafel. Hensley heeft naast een Grammy in z’n kast ook de eer gehad om te werken met artiesten als John Mayer, Regina Spektor en Colbie Caillat. Dat de EP productioneel prima in elkaar zit is dan ook een feit: Avery en Hensley creëren een fijne (niet te dikke) basis voor popliedjes, die af en toe wat puntig uitschiet naar synthesizertjes (Slowly), laid-back reggae-ritme (Barricade) of een zwier van halsglijdende country-gitaar (Looking).

Kort door de bocht genomen zou je Avery als het nichtje van Alanis Morisette kunnen zien. In het stemgeluid zit een zelfde subtiele snauw, die in nummers als Expired Love en Obsessed van zich laat horen. Avery houdt gedurende de hele EP een schappelijk tempo aan, dat zowel prettig als geforceerd veilig aanvoelt. De nummers scoren een goede voldoende in hun muzikale diversiteit, maar het uitstekende stemwerk mag vaker voor een verrassing zorgen.

Bobbelige bassfunderingen, relaxete tempo’s en een lovesongs vanuit verschillende perspectieven maken Kicking The Habit een degelijke luisterplaat, maar moet het qua spanning vooral hebben van de muzikale spitsvondigheden. Dat ze het kan is duidelijk, maar voorlopig veroorzaakt ze er nog geen aardverschuivingen mee.

Luister van Kicking The Habit:

  • Expired Love
  • Slowly
  • Barricade

Of lees dit