REVIEW: All Time Low – Wake Up Sunshine (★★★)

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

Door: Jaap Smit

Je merkt dat je oud wordt als All Time Low’s album Nothing Personal opeens al tien jaar oud blijkt te zijn. Het betekende in 2009 de definitieve doorbraak voor de band, die voor de gelegenheid het hele album nog een keer opnam, met de stemmen en flair van nu. Het waren geen gemakkelijke jaren voor de band tussen 2009 en 2020: label-leed en matig scorende platen (wie is er nou écht fan van Last Young Renegade?) zorgde ervoor dat 2019 een pauze-jaar werd. Toch duurde het niet lang of de band zat alweer in de studio, met Wake Up Sunshine als gevolg.

‘Terug naar de roots’, zal er vast ergens op een bordje hebben gehangen in de control room, want met hun achtste plaat probeert de band uit Baltimore uit alle macht de smet van hun vorige album Last Young Renegade uit te wissen. En dat lukt aardig: de synths zijn opgeborgen, de eerste singles zijn proper bangers (Some Kind Of Disaster gunnen we het voordeel van de twijfel) en vroeg of laat gaat er een refreintje prettig rond-echoën in je hoofd. De features van Blackbear (op Monsters) en The Band Camino (op Favourite Place) zijn aardig maar allerminst nodig, want All Time Low heeft op papier alles in huis voor een prima powerpop-plaat. 

Wake Up Sunshine valt in het spectrum van de band ergens tussen Dirty Work en Future Hearts (let’s be honest, het Nothing Personal-vaatje is leeggetapt): zo zijn genoeg tracks doeltreffend aan het flirten met popgevoelige techniekjes (Melancholy Kaleidoscope, Trouble Is, Monsters, Clumsy, Wake Up Sunshine), maar weet de band de holle tracks niet van zich af te schudden. Zo kun je Safe, Favourite Place en Getaway Green wel honderd keer opnieuw starten omdat het gewoon niet lukt een indruk achter te laten en lijkt afsluiter Basement Noise een na-sisser van Last Young Reneg – *kots*. Een tracklist van vijftien nummers is wel een hele ruime jas voor zo’n klein aantal écht goede liedjes, maar Wake Up Sunshine verdient het niet om als ‘slecht’ te worden afgeschreven. Hier en daar verschijnt er weer die band die anthems kon schrijven zoals geen ander, en dat is voor nu al heel wat.

Luister van Wake Up Sunshine:

  • Wake Up Sunshine
  • Monsters
  • Clumsy
  • Trouble Is

Of lees dit

CONCERT: Beartooth in 013

Of het nou een enorm Jera On Air-podium is of het Tilburgse 013, Beartooth geeft alles wat ze