REVIEW: AURORA – Infections Of A Different Kind – Step 1 (★★★★½)

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

Door: Marloes Brouwer

Waar AURORA’s debuutalbum All My Demons Greeting Me As A Friend vooral bedoeld was om om te gaan met haar eigen demonen, lijkt haar nieuwe album Infections Of A Different Kind haar een stap verder te hebben gebracht met het accepteren van deze plaaggeesten: Step 1. Hierdoor is er voor AURORA meer ruimte vrijgekomen om haar fans, die zichzelf Warriors noemen, aan te moedigen de ‘true warrior for the world’ te worden.

Tijdens het luisteren van Infections Of A Different Kind hoor je aan de ene kant dromerige, engelachtige nummers. Aan de andere kant word je overdonderd door de darkness van andere songs. Zo drijft de engelachtige, dromerige stem van AURORA in het nummer It Happened Quiet over de harp heen. De duistere sounds in het lied Churchyard in combinatie met teksten als ‘he told me I belong in a churchyard’, geven je een aangename rilling over je lijf.

In haar debuutalbum waren AURORA’s liedjes vooral geïnspireerd door de schoonheid van de natuur. De teksten in haar nieuwe nummers zijn meer geëngageerd. Zo wilt ze in het nummer Queendom een wereld voor iedereen creëren, maar tegelijkertijd ook mensen bewust maken van hun houding ten opzichte van andere mensen.  

Met teksten als: ‘I’m not home in a place where love has been broken’ in het nummer Gentle Earthquakes, maakt AURORA je bewust van onze wereld vol haat en liefde. In het titelnummer vraagt AURORA zichzelf af of er een God is met teksten als: ‘If there is a God, I think he would shake his head and turn away’ en ‘If there is a God, I think he can’t hear all of us’. Het is het laatste nummer, maar naar eigen zeggen begon deze song het hele proces: het was het zaadje dat uitgroeide tot dit prachtige album.

Luister van Infections Of A Different Kind – Step 1:

  • Gentle Earthquakes
  • Churchyard
  • It Happened Quiet

Of lees dit