REVIEW: Chloë Charles – With Blindfolds On

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

Door: Maaike van der Linden

With Blindfolds On is het tweede album van de Canadese singer/songwriter Chloë Charles. Haar eerste plaat Break The Balance leverde de zangeres verscheidene optredens op, waar het North Sea Jazz festival er een van was. Voor Black en White, het eerste nummer op het album, ontving Chloë Charles twee onderscheidingen in de John Lennon Songwriting Contest.

Orchestral soul pop, zo kan de stijl van het album het beste omschreven worden. Het lijkt ingewikkeld om met dit genre een album te vullen zonder dat het saai wordt, maar Chloë Charles is het gelukt. De afwisseling tussen langzame, soms wat complexe, melodieën en wat meer up-tempo muziek maakt dit album ontzettend fijn om naar te luisteren. De nummers hebben elk hun eigen karakter maar houden dezelfde stijl aan waardoor het album een geheel blijft. Zowel als achtergrondmuziek of juist om lekker naar te luisteren, op beide manieren komen de nummers tot hun recht.

De muziek op het album is dus erg divers. Een nummer dat opvalt is Fans, wat door de opbouw van de plaat en de drumpartij heel donker klinkt. Little Regrets daarentegen is compleet anders. De harpmelodie die zich steeds herhaalt zorgt ervoor dat het lied iets rustgevends heeft, terwijl Clover een beetje ouderwets klinkt door de gitaar en het achtergrondkoor.

Met With Blindfolds On roept Chloë de luisteraar op om ook eens zijn of haar kwetsbare kant te laten zien. Zelf zegt ze het volgende over het album: “Negeer je angst om te struikelen en leer weer om te spelen en grenzeloos te verkennen. Je zult merken dat het leven je veel verrassingen te bieden heeft.”

Chloë Charles bewijst met With Blindfolds On dat ze niet de zoveelste singer/songwriter is. Ze laat zien dat ze haar eigen stijl heeft en dus een plek in de muziekwereld verdient.

Luister van With Blindfolds On:

  • Fans
  • Wool Sweater
  • Hold Me
  • Through Your Eyes

Of lees dit