REVIEW: Columbus – A Hot Take On Heartbreak (★★★★★)

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

Door: Jaap Smit

Op dit moment kunnen we slechts gissen door welke relatie-hel Columbus-zanger Alex Moses is gegaan, want op het nieuwe album A Hot Take On Heartbreak draaien de Australiërs alle stenen om en brult hij het liefdesverdriet van zich af in tien bitterzoete en onweerstaanbaar lekkere rocksongs.

Naast de heavy-hearted thematiek heeft Columbus zich muzikaal ook een nieuwe richting opgeduwd. Het poppunk-imago is weggepoetst en samen met producer Joel Quartermain vormde de band hun sound naar de 90’s collegerock à la Weezer. En of ze dat gelukt is: zonder al te veel te lenen en niet te hoog te mikken schiet Columbus alle tien de tracks feilloos in de kruising. Vanaf de ‘too-good-to-be-true’-relatieproblemen op Don’t Know How To Act tot de self-loathing op Piece Of Shit, Columbus strooit met fijne hooks en ongecompliceerd hartzeer, dat ondanks het hoge tempo altijd duidelijk blijft. De gebroken harten worden met een dikke laag gitaren weer gelijmd.

Sinds Weezer weer wat aan het kwakkelen is de laatste tijd (herinnert u zich de draak Pacific Daydream nog) mag Columbus’ nieuwe met open armen worden ontvangen. A Hot Take On Heartbreak zet de band in een nieuw licht, waarin ze plotsklaps razend interessant zijn geworden voor de muziekliefhebber die knetterende rock een warm hart toedraagt. Ongetwijfeld de meest zielige zomerrock-plaat in tijden, maar voor de mensen die een brok weg te werken hebben deze zomer is A Hot Take On Heartbreak een plaat om goed grijs te draaien deze maanden.

Luister van A Hot Take On Heartbreak:

  • Don’t Know How To Act
  • Worn Out This Week
  • Give Up
  • Difficult Conversations

banner-joa-18

Of lees dit