REVIEW: Don Broco – Technology (★★☆☆☆)

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

Door: Jaap Smit

Door de vorige plaat Automatic de Britse Album Top 10 in te trappen, verscheen de naam Don Broco afgelopen jaren steeds vaker op de concertaffiches. De band was de gedroomde act om met hun stadionrijpe altrock de zalen warm te spelen voor onder anderen Bring Me The Horizon en 5 Seconds Of Summer. Met Technology staat de band uit Bedford te popelen nu écht grote schoenen te gaan vullen.

Maar die schoenen zijn niet allebei in de goede maat en daarbij heeft de band ze aan de verkeerde voeten gedaan. Anders gezegd: Technology is nogal een potje roeren tot de pan overkookt met rock, metal, electrofunk en een verdwaalde cowbell. Don Broco lijkt de trucjes te kennen maar slaagt er lastig in de nummers lekker te laten klinken. Van de beukende ritmes van het (rare) refrein van Technology tot de bass-y tunes van Stay Ignorant naar de potentiële pop-banger Come Out To LA; de huh-factor blijft lang hoog. In combinatie met de snoeiende metal (Pretty, The Blues) die ineens omklapt tot softe vocals is Technology een opvallende zooi waar geen pijl op te trekken valt.

Voor nummers die gewichtige onderwerpen – Brexit, muziekindustrie – aansnijden, wordt de zang ook te ver weg verstopt in de productie. In ieder geval totdat je Rob Damiani tijdens Good Listener iets hoort mompelen over chili con carne en Facebook, wat weer voor rare terugluister-beurtjes zorgt. De band danst nog steeds met gebalde vuisten, maar mag Technology geen glorieuze sprong vooruit noemen. Eerder een verwarrend rockspektakel. (★★☆☆☆)

Luister van Technology:

  • Pretty
  • Got To Be You
  • ¥

Of lees dit