REVIEW: Dream Wife – Dream Wife (★★★★☆)

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

Door: Jaap Smit

De poel van England’s Next Big Things wordt langzamerhand per jaar groter, en naast het midweekje dat je ervoor uit moet trekken om iedere artiest eens grondig te beluisteren verliest die titel zo ook een beetje z’n waarde. Mocht je om die reden het album van ‘England’s Next Big Thing’ Dream Wife links laten liggen, dan leg ik hieronder even uit waarom je dat dan níet moet doen

Alsof de band op muzikale wijze een veldslag opent vliegen de drie dames op Let’s Make Out de luisteraar in de haren. De ijzige uithalen van IJslandse zangeres Rakell Mjöll dagen uit en landen louter voltreffers: “let’s make out! Or are you too shy?” De stijl lijkt rechtstreek uit de ader van Wolf Alice getrokken te zijn (Yuk Foo anyone?), alleen priegelt Dream Wife vaker met puntige loopjes (Kids, Taste). Tussen de regels door zijn actuele onderwerpen als de #MeToo-discussie te onderscheiden (Somebody), maar ook een kwellend hartpijntje op Hey Heartbreaker, een muzikale vertaling naar het verscheuren en verbranden van foto’s en kledingstukken.

Dream Wife slalomt op op het nummer tussen liefde, woede, melancholie maar spekt alles met overheerlijk gitaarspel. De schitterende explosies van indierock op Fire en Spend The Night wisselen vlot stuivertje met de briesende gitaren van Taste en de heerlijk vuile chaos die afsluiter F.U.U. (“I’m gonna fuck you up!”) is. Dat belooft nogal wat voor tijdens de livesets.

Misschien moeten we de term voor Dream Wife aanpassen naar England’s Next Best Guitarband, want het drietal vlamt er op hun debuutalbum ongeremd op los en laat zich nog niet met de blote hand oppakken. Wij blijven graag nog even rond deze band cirkelen. (★★★★☆)

Luister van Dream Wife:

  • Let’s Make Out
  • Fire
  • Spend The Night
  • F.U.U.

gifbanner-the-front-bottoms

Of lees dit