REVIEW: Foo Fighters – Saint Cecilia

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

Door: Daan Visser

“Wat zou dat kunnen betekenen? Een wereldtournee? Een heruitgave van oude albums?”, dat is wat fans zich afvroegen bij het verschijnen van een aftellende klok op de site van de Foo Fighters. 23 november was het moment daar. De verrassing was een gratis te downloaden EP. Deze werd opgedragen aan de slachtoffers van de recente aanslagen in Parijs. Hiermee laat frontman Dave Grohl weer eens zien dat hij de ‘nicest guy in rock’ is.

Wat betreft de inhoud is het mini-album minder een verrassing dan de release zelf. Het album opent met de titeltrack, die gelijk doordrenkt is met muzikale Foo Fighters-kenmerken: strakke akkoorden en binnensmondse vocalen van Grohl die openbarsten tot dat typische lossepolsenwerk wat we kennen van de band.

Met de nummers Sean en Savior Breath sturen ze de EP in een ruigere richting die zeker niet tegenvalt. Laatstgenoemde heeft een prettige classic rocksfeer. De gitaren springen van dit nummer met een prettige riff en solo, om vervolgens gas terug te nemen met het softere Iron Rooster en vervolgens de EP af te sluiten met het krachtige The Neverending Sigh, waar in echo’s gehulde gitaren opbouwen naar een klassiek Foo Fighters-refrein. Een goede bedoeling en ook een hoogtepuntje in het recente werk van de Foo Fighters.

Luister van Saint. Cecilia:

  • Saviour Breath
  • The Neverending Sigh

 

Of lees dit