REVIEW: Frank Carter & The Rattlesnakes – End Of Suffering (★★★★)

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

Door: Stefan Koren

Voor de liefhebber van punk is End of Suffering een absolute must have. Het is een combinatie van fijne gitaarrifs, kraakheldere zang en verrassende drumbreaks. En dat begint direct al met het eerste nummer, Why A Butterfly Can’t Love A Spider. Daarmee word je direct de wereld van Frank Carter & The Rattlesnakes ingezogen. Alles waar je op hoopt zit erin, met als absolute hoogtepunt de gitaarsolo.

Na zo’n goede start verwacht je dat het album ergens gaat verslappen, maar het niveau blijft torenhoog. Nummers als Heartbreaker en Angel Wings springen er niet direct tussenuit, maar zijn wel hele goede songs. Pareltjes als Love Games en End of Suffering zorgen er vervolgens voor dat je het album grijs wilt draaien.

Vooral de titeltrack en tevens afsluiter van het album, zorgt voor kippenvel. Want waar de rest van de nummers lekker stevig door ramt, is het ruim vijf minuten durende slot een veel rustigere track. Het nummer begint, voor het eerst op het album, akoestisch. De drum is als een hartslag door het nummer en hoewel je een rammende gitaarsolo verwacht, wordt het bloedmooi afgesloten met een subtiele pianosolo. Kortom, Frank Carter & The Rattlesnakes met End of Suffering hoort thuis in de collectie van elke muziekliefhebber.

Luister van End of Suffering:

  • End of Suffering
  • Love Games
  • Why A Butterfly Can’t Love A Spider

Of lees dit

CONCERT: Gojira in 013

De Franse milieu-activisten van Gojira wisten op hun laatste album Fortitude iets positiever in het leven te staan,