REVIEW: Gucci Mane – Mr. Davis (★★★☆☆)

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

Door: Ruben de Regt

Gucci Mane’s Mr. Davis is al het elfde album van de rapper uit Atlanta en het is voor de tweede keer dat zijn échte naam (hij werd geboren als Radric Delantic Davis) op de albumhoes prijkt. Hij lijkt pas echt populair te zijn sinds mei 2016 toen hij werd vrijgelaten uit de gevangenis, maar Gucci Mane debuteerde al in 2005 met zijn album Traphouse. Ondertussen is trap al een vast begrip in hiphop; het kan zich sinds een jaar het grootste subgenre noemen. 

Meestal is het eerste project van een rapper zijn meest persoonlijke. Bij Gucci zijn elfde juist het meest persoonlijke wat hij ooit heeft gemaakt. Hij opent met Work in Progress (Intro) wat gelijk een van de beste nummers van zijn nieuwe album is. De intro bestaat uit één lange verse waarin hij vertelt wat voor nare dingen hij heeft meegemaakt. Hij rapt zowel over vroeger als over recente gebeurtenissen. Verder bestaat Mr. Davis toch voornamelijk uit harde trap muziek. Helaas zijn de meeste nummers inhoudelijk niet heel goed of bijzonder maar ze zijn wel lekker om naar te luisteren. Make Love met Nickyi Minaj is echter een mislukte samenwerking. Het nummer is na de eerste keer dat je het hoort al ronduit vervelend om te horen.

De tracks I Get The Back (ft. Migos), Stuntin Ain’t Nuthin (ft. Slim Jxmmi) en Lil Story (ft. Schoolboy Q) zijn juist wel harde bangers met sterke gastoptredens. De eerste twee genoemde nummers lijken alleen meer op een gastoptreden van Gucci Mane dan andersom. De luistertips hieronder hebben juist geen trap sound, inclusief de intro zijn dit de persoonlijke nummers. De rapper heeft het over zijn eigen persoonlijke leven in plaats van over money en bitches en dat soort dergelijke zaken. Behalve de intro bevatten ook deze nummers sterke gastoptredens. Gucci Mane wordt door ze beloond met ijzersterke refreinen en ook een hele goede verse van Big Sean. Doordat je een aantal nummers toch al vrij snel zat bent en er net een paar te veel skippables op staan krijgt Mr. Davis drie sterren terwijl de nummers hieronder er vijf verdienen. (★★★☆☆)

Luister van Mr. Davis:

  • Work In Progress (Intro)
  • We Ride (ft. Monica)
  • Miss My Woe (ft. Rico Love)
  • Changed (ft. Big Sean)

 

Of lees dit