REVIEW: Holy Holy – Paint

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

Door: Maaike van der Linden

Paint is het nieuwe album van het Australische duo Holy Holy, waar overigens niets heilig aan is. Een plaat van tien nummers waarvan er afgelopen maand al een aantal van zijn gereleased. Vorig jaar oktober stond de band in het Rotterdamse Rotown, waar ook enkele nummers van het nieuwe album zijn gespeeld.

Het eerste nummer That Message is eigenlijk wel de perfecte opener. Het zit niet ingewikkeld in elkaar maar is wel pakkend waardoor je benieuwd bent naar wat de rest van het album gaat brengen. Helaas is wat er komen gaat niet echt verrassend. Holy Holy blijft een beetje hangen in wat we eigenlijk wel van ze kennen: gitaareffecten, catchy refreintjes en een soort van echo over de nummers. Slecht is het zeker niet want wat de band doen, doen ze echt wel goed. Timothy Carroll’s stem in combinatie met het gitaarwerk van Oscar Dawson zorgen nog steeds voor een hypnotiserend effect.

Een nummer dat er wel bovenuit springt is het laatste nummer Send My Regards, een intro met een syntheziser dat bijna iets wegheeft van Madonna’s Lucky Star. In eerste instantie lijkt het niet echt op de plaat te horen maar na een minuut valt het nummer terug in het typische Holy Holy geluid. Daarnaast is (de eerder uitgebrachte single) Darwinism het vermelden waard. Meer uptempo en een ander soort gitaarwerk wat meteen een steviger effect geeft. Hetzelfde geldt voor Amateurs, dat er voor zorgt dat je als luisteraar niet helemaal in een sluimerstand terecht komt. Al met al is Paint een prima album. Niets spannends, geen gekke dingen op het intro van Send My Regards na maar wel een lekker relaxed staaltje indierock.

Luister van Paint:

  • That Message
  • Darwinism

Of lees dit