REVIEW: Homebound – The Mould You Build Yourself Around

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

Door: Jaap Smit

De Britse punkbandjes-scene spuugt jaarlijks steeds meer EP’s en albums uit dan nooit tevoren, en 2017 belooft niet veel anders te zijn. Met namen als Boston Manor, WSTR en Wallflower in de nieuwe garde is het zaak jezelf van je beste kant te laten zien. Na twee EP’s lijkt het uit Farnham afkomstige Homebound klaar voor hun elevator pitch.

De derde plaat (opnieuw een EP) The Mould You Build Yourself Around laat op veel vlakken zien dat de band stappen heeft gezet. Opnieuw stond producer Seb Barlow (ja, broer van) aan het roer en dit keer heeft hij vooral de vocals van zanger Charlie Boughton meer aandacht gegeven. Vooral op Pensive moet Homebound het hebben van een levendige productie met meerdere zanglijnen. Het geheel klinkt bijzonder smooth maar verliest niets van de felle actie. The Mould You Build Yourself Around is dan ook een heerlijk slopende ervaring: weinig adempauzes, strakke drums en dito gitaarspel. De schijnbaar willekeurige opbouw van de nummers wordt met iedere luisterbeurt duidelijker en veroorzaakt passende opgefoktheid.

Homebound rolt met The Mould You Build Yourself Around vol zelfvertrouwen in een nieuw hoofdstuk: mee als support van grotere bands, fanbase bouwen en dan werken aan een eerste album. Het is een bekend traject, maar wel eentje waarin de band ongetwijfeld nog meer zal veranderen dan nu. Om zonder kleerscheuren daar doorheen te komen wordt een klus, maar Homebound laat zien dat er een doorgewinterde, volwassen band achter de muziek schuilt.

Luister van The Mould You Build Yourself Around:

  • Headspace
  • Pensive
  • Distrait

 

Of lees dit