REVIEW: Ink Bomb – Invincible Summer

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

Door: Jaap Smit

De Nijmeegse punkband Ink Bomb is officieel uit de startblokken met hun debuut-EP Invincible Summer. Een onverslaanbaar stukje werk dat hart en ziel legt in snelheid à la Bad Religion en NOFX, maar ook verder kijkt dan dat.

Hoewel een Invincible Summer klinkt als iets dat voor eeuwig door mag gaan, is de EP binnen een vloek en een zucht klaar. De zes nummers vullen net tien minuten omdat de band (volgens bekend punkrecept) de nummers niet langer maakt dan twee-en-een-halve minuut. De snelste rakker is Battering Ram, die met agressieve vocals en dito drum een prima trek-en dauwnummer is. Met de insteek van de band zit het absoluut snor.

De stem van zanger Joost heeft zo nu en dan wat moeite zich goed te vinden in het punkgeweld, want als hij niet diep en rauw inzet klinkt hij een beetje tam. Dat steekt dan wat flauwtjes af tegen de vernietigende ritmes van de nummers Survey Says en de titeltrack. Gelukkig komt dit allemaal goed samen op Stale, de meest gebalanceerde track op de plaat. Het flirt gedeeltelijk met poppunk, waardoor de melodie in het refrein (“make an offer, any offer”) een sterke indruk achterlaat. Als bonus vindt je aan het eind van de EP ook een verfrissende akoestische versie.

Invincible Summer dwingt de luisteraar goed z’n ogen en oren open te houden, want de achtbaan is voor je het weet voorbij. In de tussentijd slaat Ink Bomb je om de oren met knallende snelheden en melodieën die het waard zijn terug te luisteren. Officieel is de EP te laat voor de Summer uitgekomen, maar het stukje Invincible blijft hopelijk branden tot de volgende release.

Luister van Invincible Summer:

  • Stale
  • Eisenhower

Of lees dit