REVIEW: Innecent – Arme Jongens Worden Rijk 3 (★★☆☆☆)

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

Door: Remi Terhorst

Twee delen van Arme Jongens Worden Rijk waren blijkbaar niet genoeg en dus komt Innecent met EP numero drie van de reeks. In tegenstelling tot de vorige edities staan er geen andere artiesten op Arme Jongens Worden Rijk 3.

Het album bestaat uit negen tracks en is eigenlijk in te delen in drie delen van drie tracks. De eerste drie nummers klinken alsof ze zijn gemaakt voor in de clubs. De tracks Niemand, Dope en Mdma hebben alle drie pakkende refreintjes, een harde bass en er zit veel herhaling in. Zowel Qua teksten als qua type flow hebben de eerste paar tracks wel wat weg van nummers van Mula B en Louis (Wilde Westen). Bij het vierde nummer van de EP slaat Innecent een andere weg in. Hij wordt gevoeliger. De Tracks Meisje, Volgende Stap en Babysoft gaan allemaal over een dame. Waar hij bij Mdma nog komt met ‘ik heb poeder voor je moeder’ brengt Innecent hier softere teksten zoals ‘doe ik je pijn is het niet de bedoeling, wil alleen zien dat je lacht’. De autotune die Innecent gebruikt past goed bij de emotionele tracks op deze EP.

Vervolgens sluit Innecent de EP af zoals hij deze ook begonnen is, met meer duistere en hardere nummers. Dit voert dan ook wel echt de boventoon in Arme Jongens Worden Rijk 3. Maar wat wel duidelijk is door deze EP is dat Innecent zowel emotioneel als agressief kan komen. Een agressieve Innecent moet wel oppassen dat hij niet te veel op Mula B gaat lijken (kijk naar nummers als Niemand, Mdma, Je liegt). Al met al is deze EP niet heel bijzonder, maar het heeft wel wat nummers met club-potentie en het is dope dat Innecent ook met gevoelige teksten komt. (★★☆☆☆)

Luister van Arme Jongens Worden Rijk 3:

  • MDMA
  • Meisje
  • Babysoft

 

Of lees dit