REVIEW: Iron Maiden – The Book Of Souls

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

Door: Daan Visser

Het was een moeilijke periode voor frontman Bruce Dickinson, maar het nieuwste album The Book Of Souls is een mooie afsluiter van een donker hoofdstuk. De iconische frontman van de nog meer iconische heavy metalband Iron Maiden had namelijk een tumor op zijn tong. Deze is gelukkig verwijderd en gelijk laat de Britse band zien dat ze “het” nog steeds hebben.

het zestiende studioalbum van de metalgoden heeft alle karakteristieke Maiden-kenmerken. Een knisperende bas van Steve Harris, Het trio gitaristen Janick Gers, Dave Murray en Adrian Smith met volle riffs en solo’s, de galopperende drumbeat van Nicko McBrain en natuurlijk de “operatische” vocalen van Dickinson.

Ondanks al deze kenmerken is er een snufje progrock aan de formule toegevoegd. Dit is te horen op nummers als The Red And The Black en Empire of the Clouds die ruim over de grens van tien minuten gaan. Echter doet dit geen afbreuk aan de kracht van het album. Maar het vleugje progrock is niet overal te horen. Nummers als Speed Of Light hebben die echte Maiden-feel, vergelijkbaar met hun werk in de jaren ’80.

Luister van The Book Of Souls:

  • Speed Of Light
  • When The River Runs Deep
  • Death Of Glory
  • Shadows Of The Valley

Of lees dit