REVIEW: John Canoe – Actorboy

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

Door: Maaike van der Linden

De Italiaanse surf-garage rock band John Canoe releasede afgelopen januari hun debuut EP Actorboy. De band bestaat sinds eind 2014 in deze formatie en het drietal stond onder andere op Italiaanse festivals zoals Arrezo Wave en Zanne Festival.

De EP bestaat uit vijf nummers en is daarmee wat aan de korte kant, maar dat maakt de plaat daarom niet minder krachtig. Met deze vijf nummers maakt de luisteraar kennis met de energie en de stijl van de band. De songs op de EP zitten vol pit maar hebben een duister randje en een verhaal. Zo gaat het nummer Beer and Pills over een meisje dat zich in de gevaren van alcohol en drugs stort en daarin anderen meetrekt terwijl de track zelf heel vrolijk klinkt. De eerste single van de band Nervous Breakdown laat zien hoe energiek de band is. Over het algemeen lijken de nummers op de EP wel op elkaar. Overal wordt dezelfde stijl gitaar gebruikt en bovendien hebben de songs bijna allemaal hetzelfde tempo.
Al met al is het een goede plaat die heel fijn is om naar te luisteren maar zit er nog weinig variatie in de muziek. Desalniettemin is John Canoe nog een jonge band en is dit hun eerste EP, wie weet hoe de band zich nog in de toekomst gaat ontwikkelen!

Luister van Actorboy:

  • Start To Move
  • Nervous Breakdown

Of lees dit