REVIEW: John Mayall – Find A Way To Care

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

Door: Daan Visser

Met een bijnaam als “The Godfather of British Blues” hoef je natuurlijk niet meer veel te bewijzen. Toch heeft John Mayall op 81-jarige (!) leeftijd nog een album uitgebracht, Find A Way To Care. Het was in de jaren ’60 dat Mayall met zijn band The Bluesbreakers doorbrak. Eric Clapton, Peter Green en Mick Taylor waren gitaristen in die band.

Met zo’n lijst aan topgitaristen verwacht je dus veel Les Pauls door Marshallversterkers te horen, maar in plaats daarvan hoor je orgels en blaassecties. Pas bij het vijfde nummer Find A Way To Care en daarna begint het gitaargeweld pas echt. Maar daarna voelt het hele album als een bevrijding.

Het gehele album voelt als een bluesalbum zoals een bluesalbum hoort te zijn. Met songtitels als Mother In Law Blues (waarin wordt afgetrapt met een combi van gitaar en mondharmonica), I Feel So Bad en I Want All My Money Back is hier geen twijfel over mogelijk. Toch is het stiekem jammer dat na Mother In Law Blues de luisteraar weer vier nummers moet wachten tot het volgende gitaarlickje. I Want All My Money Back combineert bekende blueslicks met een verhaal over een vrouw die Mayall gebruikt voor zijn geld; bluesier krijg je de nummers niet. De leeftijd van Mayall voegt daarbovenop een dimensie van pijn aan de nummers toe.

Luister van Find A Way To Care:

  • Mother In Law Blues
  • I Want All My Money Back

(Foto: Fabrice Demessence)

Of lees dit