REVIEW: Kygo – Cloud Nine

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

Door: Karlijn Tielemans

Het is dan eindelijk zo ver. Kygo zijn album kwam afgelopen week uit op vrijdag de dertiende. Een ongeluksdag? Voor de fans van Kygo in ieder geval niet! De artiest gaf de laatste weken voor de release van het nieuwe album regelmatig een voorproefje te horen. Dit deed hij door middel van akoestische stukjes op enkel de piano. Deze stukjes kon je beluisteren via Facebook.

Nu mogen we inmiddels het album Cloud Nine volledig beluisteren. Wat opvalt en eigenlijk ook wel erg tegenvalt is dat Firestone, Stay en Stole The Show ook terug te vinden zijn op dit album. Deze nummers zijn al zodanig plat gedraaid op de radio dat het geen toegevoegde waarde meer heeft om ze op het album te plaatsen. Ook Nothing Left was al een behoorlijk tijdje te beluisteren.

Desondanks is het een heerlijk album. De intro is geweldig en de samenwerking met artiesten als Tom Odell, Kodaline en John Legend maken het album erg divers. Kygo heeft in al zijn nummers weer zijn eigen toon weten te zetten. Doordat Kygo zijn eigen toon verwerkt in al zijn nummer weet je gelijk wanneer een nummer van hem is. Ben je toevallig ook nog bijna jarig? Dan zing John Legend nog een perfect Happy Birthday nummer voor je. Wie wil dat nou niet!

Luister van Cloud Nine:

  • Oasis
  • Not Alone
  • For What It’s Worth

 

Of lees dit