REVIEW: Lasse Passage – Stop Making Sense And Start Making Succes

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

Door: Jelle de Ru

Het einde van een boek, een werk, een fase, een traject. Het totaalwerk Stop Making Sence and Start Making Succes van Lasse Passage is af en klaar voor de wereld. Vier hele dikke EP’s, zijn nu samen gebundeld tot de plaat die het moest worden. Allemaal een hoofdstuk in het verhaal.

De componist Lasse P. Nøsted werkt sinds 2009 onder de naam Lasse Passage. Datzelfde jaar ging hij naar Nederland om sonologie (elektro-akoestische muziek) te studeren aan het conservatorium in Den Haag. Vier jaar later keerde hij terug naar Noorwegen met een koffer vol indrukken en inspiratie. Zo is dit werk met ‘’ingewikkelde soundscapes, lo-fi intermezzo’s, pop duetten, sentimental Oslo disco’’ ontstaan. Aldus het label.

Het album is dus verdeeld in vier cd’s, en zo ook op vinyl gedrukt. Ieder hoofdstuk heeft een net iets andere twist, de een wat instrumentaler, de andere wat uitgebreider, somberder, iets vrolijker, meer humor, meer mensen, maar toch een geheel. Qua sound is het geheel een beetje een mix van De Speeldoos, Happy Camper, Angus en Julia Stone, Awkward I, trip-hop en de repetitieruimte en gedachtes van een componist.

Voor de avonden dat slapen echt niet meer lukt, je alles achter je wil laten, je een meditatie moment wil, een moment rust, rust na de storm, Lasse Passage heeft het voor je. Het is een plaat die je zeker een verhaal verteld en die je zeker een kans moet geven om op je in te laten werken. I Don’t Wanna Die In Den Haag is echt een nummer om verliefd op te worden. Het nummer is zo schurend, pijnlijk, het zo niet, het heeft humor, het is zo puur, zo ellendig, prachtig. Of de redenatie van zijn albumtitel gaat werken is maar de vraag, alleen het is in ieder geval een goede stap.

Luister van Stop Making Sense And Start Making Succes:

  • I Don’t Wanna die in Den Haag
  • Sunday Walk
  • Reverie with Skate tape
  • Away

Of lees dit