REVIEW: Macklemore – Gemini (★★☆☆☆)

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

Door: Remi Terhorst

Ben Haggerty, beter bekend als Macklemore, stormde de hitlijsten in 2012 binnen met het album The Heist. Nummers als Thrift Shop en Can’t Hold Us groeiden wereldwijd uit tot hits. Het nieuwe album Gemini van de Amerikaanse rapper verscheen vorige week en is het eerste album in twaalf jaar tijd zonder producer Ryan Lewis.

Gemini is het best te omschrijven als een simpel album. De refreintjes van de tracks zijn vaak erg pakkend en makkelijk en qua teksten is Gemini ook niet heel diep. Vooral de eerste paar tracks brengen vooral een vrolijke sfeer over. Aan het eind van de tracklist staan de emotionelere en langzame nummers zoals Miracle en Excavate. Er zit geen duidelijke verhaallijn in het album, maarja, dat was bij The Heist ook niet zo en dat werd een succes.

Dit album is minder sterk dan die fenomenale voorganger, maar het is ook lastig om dat album te overtreffen. Gemini kent wel een grote variatie aan stijlen. Naast de vrolijke snelle nummers als Ain’t Gonna Die Tonight en Marmalade staan er naast gevoelige nummers ook heel wat trapmuziek op Gemini. Dit zijn we niet gewend van Macklemore. Hij lijkt zich hiermee aan te passen aan de huidige Amerikaanse rapscene, wat ook te merken is aan gastbijdrages van Amerikaanse hype-rappers als Lil Yachty en Offset. Voor Macklemore-fans zal een nummer als Willy Wonka wel even wennen zijn, aangezien dit totaal niet overeenkomt met de muziek die de rapper normaal gesproken met Ryan Lewis maakt.

Het album kent zestien tracks, waarvan alleen het nummer Ten Million geen gastbijdrage heeft. Onder andere Kesha, Skylar Grey en Reignwolf leverden een bijdrage aan Gemini. Maar geen Ryan Lewis dus, die dit album toch zeker wel naar een hoger level had kunnen tillen. (★★☆☆☆)

Luister van Gemini:

  • Glorious
  • Intentions
  • Fire Breather
  • Corner Store

gif-rise-against2

Of lees dit