REVIEW: Matt Epp – Ready In Time

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

Door: Maaike van der Linden

Canada mag al acht albums lang genieten van de singer/ songwriting skills van Matt Epp. Pas deze maand gaat ook de Benelux geloven aan deze getalenteerde man met zijn laatste album Ready In Time. Het met acht nummers gevulde, halfuur durende schijfje mag gecategoriseerd worden onder poppy folk rock met frisse lyrics. Het mag erbij verteld worden dat zijn levenservaringen van het wonen in grote steden en afgelegen plattelanden, van het rondtrekken door Noord-Amerika tot wonen in het warme Spanje zijn vruchten af hebben geworpen voor zijn muzikale horizon.

Oke, dat laatste klinkt misschien wat erg romantisch, maar al bij de eerste golven die de speakers verlaten snap ik waar dit allemaal vandaan komt. Het eerste nummer Aftermath is gevuld met een melodramatische toon die niet lijkt weg te slaan van begin tot eind. Het droomt heerlijk weg, Matt’s stem klinkt als de betere singer songwriter die we gewend zijn van menig pop-radiohits. Hierdoor krijg ik af en toe de indruk happen inspiratie te horen van bijvoorbeeld The Passenger en The Beatles. New-school meets old-school. Zachte akoestische gitaar akkoorden aangevuld met vloeiende piano tonen. Matt klinkt daar overheen krachtig en breekbaar op de juiste momenten.

Zo mag het tempo per nummer af en toe wat verschillen en gaan de teksten voornamelijk over liefde en reizen, verhalend is het allemaal van een hoog niveau en mag nergens echt een keer vervelen. Dat het concept wat ik zojuist geschetst heb bij alle nummers hetzelfde blijft mag misschien bij enkelen een doorntje in het oog zijn, maar ik zie het door de vingers. Pas bij het achtste en laatste nummer North Star gaat de knop om van standje uitstekend naar hitsingle. Een zacht intro dat langzaam overgaat in de catchy slow pop rock wat we met de volle vijf sterren kunnen waarderen: Videoclip materiaal!

Echte folk pop rock met een ziel. Misschien wat aan de korte kant voor dit talent, maar hopelijk wel de basis voor meer bekendheid in Europa. Matt Epp is een naam die we zeker weten moeten onthouden.

Luister van Ready In Time:

  • North Star
  • Aftermath

 

Of lees dit