REVIEW: Maverick Sabre – When I Wake Up (★★★)

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

Door: Stefan Koren

Zijn fantastische stem komt net niet lekker tot zijn recht. Maverick Sabre levert met When I Wake Up een album af met veel mooie liedjes, waar je net iets te makkelijk bij weg droomt. Hierdoor komen de liedjes niet binnen met de kracht, die Sabre’s stem wel zou verdienen.

Het album begint sterk met het krachtige Preach waarbij je direct gepakt wordt. A capella komt de stem van Sabre direct binnen en zodra de beat erin komt wordt het nummer helemaal mooi. Ook het verrassende gitaartje in het outro zorgt ervoor dat je zin krijgt in de rest van het album. Helaas voldoet de rest van het album niet aan die verwachting. Bij Drifting klinkt het alsof de puzzelstukjes net niet lekker in elkaar passen, Into Nirvana kabbelt een beetje door en bij Weakness klinkt het alsof de piano in een vissenkom gezet is.

Gelukkig zijn er ook nummers die de aandacht weer naar zich toe trekken. Zo is de samenwerking met Jorja Smith op Slow Down erg goed. Maar het hoogtepunt komt op Into Hope, het twee-na-laatste nummer van het album. Het nummer begint heel klein, maar in het refrein pakt Sabre groots uit om vervolgens weer terug te keren naar het hele kleine. Maar helaas stuwt ook dit nummer het album niet naar grotere hoogte. Het is vergelijkbaar met een matige romcom. Inclusief het catchy popliedje onder de credits, Glory. Want het is niet vervelend om naar te luisteren, maar je mist niks als je het niet doet.

Luister van When I Wake Up:

  • Into Hope
  • Preach
  • Slow Down

Of lees dit

CONCERT: Gojira in 013

De Franse milieu-activisten van Gojira wisten op hun laatste album Fortitude iets positiever in het leven te staan,