REVIEW: Novo Amor – Bathing Beach

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

Door: Jaap Smit

Hij stond al op Eurosonic en had een uitverkocht Paradiso aan zijn voeten: de uit Wales afkomstige Ali Lacey maakt onder de naam Novo Amor al furore op het vasteland met zijn meeslepende, ruime zweef-folk. Volgend jaar brengt hij zijn eerste full-length album op de markt, maar zijn fans mogen al een kwartiertje vooruitblikken met de EP Bathing Beach.

Lacey heeft reden genoeg om te geloven in zijn sound; de singles Carry You en Anchor mochten rekenen op lovende reacties. Bij de eerste tonen van Carry You is het al gauw duidelijk dat namen als Dotan, Asgeir en Bon Iver goedkeurend over zijn schouder meekijken. De subtiele openingen van de nummers en bouwen zich laagje voor laagje op, waarbij de stem van Ali zich al snel tussen je horen gaat hechten. Tot vernietigende climaxen komt hij (nu) nog niet. Het zijn liedjes om je veilig bij te voelen terwijl Lacey zacht en hoog de echoënde gitaarloopjes versierd.

Fragiele liedjes waarbij een emotie van hoop centraal staat. In het verleden schreef Novo Amor al muziek voor films, en een zekere dramatische touch is absoluut te horen. Als voorafje voor het volledige album laat Novo Amor al een fantastische brok materiaal los. Het is muziek die ondanks het intieme karakter je volledig op kan slokken. De mistige flarden van strijkers en distante ritmes geven de nummers een diepte om gewillig in te zakken.

Dat de thema’s niet altijd even helder doorschijnen nemen we op Bathing Beach maar even voor lief, omdat we de rustgevende stijl en meeslepende instrumentals graag nóg intiemer en nóg overdonderender willen meemaken op het album. Hoewel de nummers om wat koudere seizoenen vragen, zijn de vier tracks op Bathing Beach onomstotelijk bewijs van Novo Amor’s vaardigheid.

Luister van Bathing Beach:

  • Colourway
  • Anchor

gif-band-members-2

Of lees dit