REVIEW: Novo Amor & Ed Tullet – Heiress (★★★☆☆)

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

Door: Jelle de Ru

Als je alle beats en drums uit Alt-J sloopt en een beetje naar Morning Parade luistert, dan krijg je het nummer Silvery, één van de tracks van de Novo Amor/Ed Tullet samenwerking Heiress. Deze samenwerking van twee getalenteerde muzikanten heeft een intressant Bon Iver-achtig achtig album opgeleverd. Het is een gelaagd album dat nauw tegen popmuziek aan schuurt. Hoewel de overgangen in nummers als Euphor niet heel soepel klinken, hoor je aan alle kanten het creatieve proces van de twee singersongwriters en multi-instrumentalisten.

Veel nummers beginnen klein en folky, maar ontsporen soms in de creativiteit. Cavalry is een mooi voorbeeld van een nummer wat net niet helemaal ontspoort. Soms wil een muzikant te veel in één nummer, het over dramatische epische einde, is niet echt een toegevoegde waarde en heeft minstens een paar extra luisterbeurten nodig om gewaardeerd te kunnen worden. Amature Blood is ook al een stuk meer in balans. De twee Engelse heren zijn bijna vier jaar bezig geweest met het maken van dit album. De pianopartijen zijn ronduit storend matig en slecht ingespeeld. Als je dan zoveel tijd voor een album neemt, doe het dan ook goed. De rustige stem van Novo Amor (echte naam Alice Lacey) maakt echter een hoop goed.

In nummers als Terraform komt dit heel erg tot z’n recht, ook dat nummer eindigt echter in een totaal overbodige extreme climax. Toch zijn er toch wel een paar liedjes met verstopte potentie zoals Freehand. Het is jammer dat je tegen het eind van het album denkt: dit heb ik toch al elf keer gehoord? Al met al een veelbelovend interessant album, dat net iets teveel steken laat vallen.

Luister van Heiress:

  • Silvery
  • Free Hand
  • Amature Blood

Of lees dit