REVIEW: Octave Lissner – Wildflower (★★★☆☆)

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

Door: Daan Visser

Na een enthousiast ontvangen EP-debuut, komt de Parijzenaar Octave Lissner met zijn eerste album. Wildflower is een stamppot van verschillende genres waar de Fransman inspiratie uit haalt.

In de verzameling van acht nummers hoor je de inspiratie van de artiesten en muziekstijlen van vroeger: jazz, blues en soul. In nummers als Corners en Daddy’s Girl hoor je de blues. titeltrack Wildflower en Waves of Time klinken als soulmuziek uit de jaren zeventig.  Hate To Love You is een akoestisch nummer dat veel weg heeft van Neil Young’s klassieke tracks. Het zijn allemaal leuke nummers, maar meer ook niet. Je verliest de aandacht snel. Toch moet er wel bij gezegd worden dat Lissner qua muzikaliteit goed weet wat hij doet. De multi-instrumentalist heeft alle nummers geschreven en gecomponeerd. Hij bouwt ze vakkundig op en weet precies wat zijn bandleden moeten doen.

Wildflower ontvangt een voldoende voor de productie. Het klinkt licht en toegankelijk. Toch is het niet gelukt om één nummer op de plaat te zetten die er echt uitspringt. Het is een leuke verzameling van liedjes, maar daar blijft het bij. (★★★☆☆)

Luister van Wildflower:

  • Wildflower

 

Luistertip:

-Wildflower

Of lees dit