REVIEW: One Wonders – Heart Over Mind

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

Door: Jaap Smit

Dat er in het oosten van het land flink wat gerockt wordt is geen geheim, maar toch blijven er de meest opvallende bands opduiken. Voor fans van Muse en Thirty Seconds To Mars loopt sinds 2012 de vijfkoppige formatie One Wonders rond. Met zowel grootse als ingetogen sound en een scherpe stadion-attitude voorziet ook de nieuwste EP Heart Over Mind in een handvol meeslepende tracks.

De buitenkant ziet eruit als een prentenboek, maar van binnen zit er een knap georganiseerde orkaan van geluid. Blazende gitaren en vocals die op de toppen van de longen worden gezongen (en strak weten te overtuigen) vormen een mooi contrast met de meestal zo timide wijze waarop de band de nummers opent. De opbouw is dan ook key, want One Wonders kan het niet laten ieder nummer open te breken.

Opener The Warmth Inside zet de toon met een warm bad van wobbelige gitaar en zwevende synths, dat vervolgens abrupt overgaat in een knaller van een refrein dat niet had misstaan op een Muse-plaat. Land Of Gold lijkt dan alles dicht bij de grond te houden, maar ontpopt zich tot een heerlijke rocktrack met een fijn tempo. Alles lijkt op te bouwen tot de single Dance To Stay. Het schijnbaar steriele nummer stormt op je af in een beuker van een refrein dat hint naar bands zoals Thirty Seconds To Mars. Kers op de taart is de bridge, die met de piekende uithalen als ware earwurm fungeert.

Heart Over Mind is een fijn totaalplaatje: memorabele melodieën, power en goeie dosis ambitie om zich te onderscheiden. Vier nummers lijken niet veel, maar One Wonders giet ze in een vorm dat ze als een stevig geheel wegluisteren en toch de schijn ophouden dat je met een gelaagd, verhalend album te maken hebt.

Luister van Heart Over Mind:

  • The Warmth
  • Dance To Stay

Of lees dit