REVIEW: Peter Kernel – The Size Of The Night (★★★☆☆)

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

Door: Jelle de Ru

Niet het meest luisterbare album, maar wel melodisch heel sterk en goed in elkaar gesmeed. Het nieuwe album van Peter Kernel is zachtst gezegd een unieke luisterervaring. The Size Of The Night is de vierde plaat van het duo Barbara Lehnhoff en Aris Bassetti.

“Het album is een verzameling van de meest donkere en mysterieuze delen van bun personages. De tien nummers zijn een vertolking van de worsteling en de issues waar de twee mee kampten”, aldus de persrelease. Niet echt de meest zonnige plaat dus, de schelle gitaren wisselen zich af met schuchtere jeukende gitaren. There’s Nothing Like You springt alle kanten op en schuurt tegen het ongemakkelijke aan. Gelukkig wordt dat opgelost met heldere vocalen. The Fatique of Passing the Night is daadwerkelijk een mooi duet te noemen op z’n Peter Kernel’s.

Men of the Women laat je ritmisch en melodisch wegdromen, tot je aan het halverwege wakker schrikt. Afgelopen januari stond het Zwitserse duo op Eurosonic in de grote zaal van poppodium Vera. Het is afwachten wat voor succes Peter Kernel dit jaar nog meer gaat boeken. The Size Of The Night kan voor het genre wel als een succes gezien worden. (★★★☆☆)

Luister van The Size Of The Night:

  • Men Of The Women
  • The Revenge Of The Teeth
  • The Fatigue of Passing the Night

Of lees dit