REVIEW: Postyr – Paper Tiger

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

Door: Jaap Smit

Met niets anders dan hun stemmen en een computer laat de Deense à capellagroep Postyr zien dat het genre niet alleen bestaat voor moeders die iets op de donderdagavond te doen willen hebben. Het viertal won al verschillende prijzen en zijn steeds op zoek naar manieren om à capella zang te combineren met spannende invloeden.

Op het nieuwe album Paper Tiger komt de groep met een blend van vocals, zang en vrij basic computerdrums. Dat het qua thematiek vooral verwijst naar een oude Chinese legende wordt door het moderne jasje een beetje weggemoffeld, maar voor de fanatiekeling valt er in de teksten genoeg over terug te vinden. Op deze verzameling lijkt namelijk het gezonde pop-appeal van de band voorop te staan.

Door veel overlappende zangstemmen krijgen de nummers op het album een bijna nostalgisch 00’s-gevoel mee, waardoor de nummers met mannelijke vocals (Dance With Me Now, Through The Rain) doen denken aan boybands uit die tijd. Postyr doet er goed aan de computerbeatjes af en toe te laten staan. Op titletrack Paper Tiger en Strive To Fly komen de teksten krachtiger over en zorgt de galm voor een epische sfeer van Enya-achtige proporties.

En zo wipt Postyr heen en weer op twee benen op Paper Tiger. De tempo’s blijven braaf en laten de stemmen het werk doen, wat alsnog voor een gelaagd album zorgt dat zowel origineel als licht verteerbaar is. Het samensmelten van sferische en makkelijke poptracks lijkt op papier een goedkope combi, maar Postyr’s vocale dimensie geeft er een waardevolle draai aan.

Luister van Paper Tiger:

  • Paper Tiger
  • Dance With Me Now
  • Strive To Fly

Of lees dit