REVIEW: Queens Of The Stone Age – Villains (★★★★★)

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

Door: Job Wierikx

Queens of the Stone Age staat alom bekend om hun uitdagende, sexy woestijnrock. Stoere mannen-muziek. Wat gebeurt er als zo’n band een album maakt samen met Mark Ronson, een van de grootste popproducers van deze tijd? Op papier klinkt dit als een ongebruikelijke combinatie, maar hoe pakt deze uit op het nieuwe album Villains?

Perfect. De invloed van Mark Ronson is onmiskenbaar te horen. Nog nooit was een plaat van Queens of the Stone Age zo dansbaar. Met name single The Way You Used To Do zorgt ervoor dat overal waar hij gedraaid wordt de voetjes van de vloer gaan. In de videoclip van deze single swingt zelfs Josh Homme als nooit tevoren. Ook nummers als Head Like a Haunted House en Feet Don’t Fail Me bevatten een energie waardoor je niet stil kan blijven zitten.

Swingen? Dansen? Mark Ronson? Is Villains dan nog wel een Queens of the Stone Age plaat? Zeker weten. Josh Homme en consorten maken nog steeds de rock muziek die we van ze gewend zijn. De gitaarriffs worden nog steeds met het kenmerkende venijn ingezet. De woestijn is ook zoals altijd aanwezig: “I was born in the desert baby, 17 in ’73” zingt Homme met zijn uitdagende stem. Een kalmer nummer zoals Domesticated Animals werkt ook prima op deze plaat. Door de opbouw voelt het aan alsof Josh Homme een aanloop neemt voordat hij je vol in je gezicht mept. Zoals we dat van hem verwachten.

Het is Josh Homme en Mark Ronson gelukt om een rockplaat te maken en deze plaat een perfecte hoeveelheid pop mee te geven. De twee stromingen vullen elkaar perfect aan. Net als Mark Ronson en Josh Homme. Een gouden combinatie. (★★★★★)

Luister van Villains:

  • Feet Don’t Fail Me
  • The Way You Used To Do
  • Head Like A Haunted House
  • The Evil Has Landed

Of lees dit